De Canadese producer-dj Kaytranada heeft de Polaris Music Prize 2016 achter zijn naam staan. De prijs onderscheidt uitmuntendheid in de Canadese muziekscene. '99,9%', titel van de plaat, laat albums van onder meer Grimes, Carly Rae Jepsen en White Lung achter zich.

Op zijn debuutplaat stoeit de in Haïti geboren Canadees met deep house beïnvloede synths, funky basslijnen en toetsen van neosoul van de betere soort.

Met de zeer gesmaakte plaat is Kaytranada ook stilaan de wereld aan het veroveren. De Polaris Music Prize is een eerste tussenstap. 'Wow, dit is fantastisch', reageerde hij toen hij de onderscheiding in ontvangst mocht nemen. 'Dit is een ongelooflijk moment.'

Eerdere winnaars van de prijs waren onder meer Godspeed You! Black Emperor, Feist, Fucked Up, Caribou en Arcade Fire. Allemaal toppers. (DB)

De Canadese producer-dj Kaytranada heeft de Polaris Music Prize 2016 achter zijn naam staan. De prijs onderscheidt uitmuntendheid in de Canadese muziekscene. '99,9%', titel van de plaat, laat albums van onder meer Grimes, Carly Rae Jepsen en White Lung achter zich.Op zijn debuutplaat stoeit de in Haïti geboren Canadees met deep house beïnvloede synths, funky basslijnen en toetsen van neosoul van de betere soort. Met de zeer gesmaakte plaat is Kaytranada ook stilaan de wereld aan het veroveren. De Polaris Music Prize is een eerste tussenstap. 'Wow, dit is fantastisch', reageerde hij toen hij de onderscheiding in ontvangst mocht nemen. 'Dit is een ongelooflijk moment.' Eerdere winnaars van de prijs waren onder meer Godspeed You! Black Emperor, Feist, Fucked Up, Caribou en Arcade Fire. Allemaal toppers. (DB)