Katy Perry was in negen categorieën genomineerd en trok met drie onderscheidingen naar huis. Zij schoot de hoofdvogel af want de in Boedapest gedraaide clip "Firework" bleek de "video van het jaar" te zijn.

Lady Gaga haalde het in twee van de drie genomineerde categorieën. Zo bleek "Born This Way" de beste "video met boodschap" te zijn. Vorig jaar was Gaga in dertien categorieën genomineerd. Ze sleepte toen acht trofeeën in de wacht.

Eveneens drie prijzen waren er voor de Britse zangeres Adele ("Rolling in the Deep"), zij het in randcategorieën.

Britney Spears meldde zich terug op het voorplan met de prijs voor
de beste popvideo voor "Till the World Ends". In het rijtje Te Danken Personen kwam voor haar God op de eerste plaats want Hij had haar "gezegend".

Beyoncé Knowles is zwanger

Na haar optreden tijdens de prijzenshow knoopte de 29 jarige R&B-zangeres Beyoncé Knowles haar vestje open en wreef ze veelbetekenend over haar buik. Daarop namen de camera's haar echtgenoot en rapper Jay-Z in beeld, die samen met collega Kanye West uitbundig reageerde.

Het glamourkoppel trouwde drie jaar geleden. Het wordt hun eerste kindje. De zangeres zei eerder dat ze in verwachting wilde zijn voor haar dertigste. Die leeftijd bereikt ze komende zondag 4 september.

Katy Perry was in negen categorieën genomineerd en trok met drie onderscheidingen naar huis. Zij schoot de hoofdvogel af want de in Boedapest gedraaide clip "Firework" bleek de "video van het jaar" te zijn. Lady Gaga haalde het in twee van de drie genomineerde categorieën. Zo bleek "Born This Way" de beste "video met boodschap" te zijn. Vorig jaar was Gaga in dertien categorieën genomineerd. Ze sleepte toen acht trofeeën in de wacht. Eveneens drie prijzen waren er voor de Britse zangeres Adele ("Rolling in the Deep"), zij het in randcategorieën. Britney Spears meldde zich terug op het voorplan met de prijs voor de beste popvideo voor "Till the World Ends". In het rijtje Te Danken Personen kwam voor haar God op de eerste plaats want Hij had haar "gezegend". Beyoncé Knowles is zwangerNa haar optreden tijdens de prijzenshow knoopte de 29 jarige R&B-zangeres Beyoncé Knowles haar vestje open en wreef ze veelbetekenend over haar buik. Daarop namen de camera's haar echtgenoot en rapper Jay-Z in beeld, die samen met collega Kanye West uitbundig reageerde. Het glamourkoppel trouwde drie jaar geleden. Het wordt hun eerste kindje. De zangeres zei eerder dat ze in verwachting wilde zijn voor haar dertigste. Die leeftijd bereikt ze komende zondag 4 september.