De katholieke kerk is niet opgezet met de nieuwste worp van David Bowie. De videoclip van The Next Day, waarin ook Marion Cotillard en Gary Oldman te zien zijn, speelt zich af in een bordeel en is een duidelijke aanklacht tegen de kerk. Het is een behoorlijk controversieel stukje video dat dan ook even van YouTube werd gehaald, al staat het momenteel weer online.

Nu heeft echter de voormalige aartsbisschop van Canterbury, Lord Carey, de clip opgemerkt. "Deze video is kinderachtig", schrijft de geestelijke in The Telegraph. "Christelijken moeten zich maar niet te veel aantrekken van Bowies misbruik van religieuze symbolen: imitatie is immers de meest oprechte vorm van vleierij", aldus Carey.

"Ik betwijfel echter of hij moedig genoeg is om hetzelfde te doen met symbolen uit de Islam, ik betwijfel het ten zeerste", vervolgt hij. Carey schrijft dat hijzelf niet beledigd is, maar dat hij wel hoopt dat David Bowie beseft dat hij sommige mensen gekwetst heeft.

Daarnaast heeft ook de Catholic League, een Amerikaanse vereniging die opkomt voor de rechten van de katholieke kerk, een bericht op hun website geplaatst getiteld 'Bowie's Jesus Video Is A Mess'. Voorzitter Bill Donohue schrijft "David Bowie is terug, maar hopelijk niet voor lang." Hij haalt de seksuele voorkeuren en de artistieke keuzes van Bowie door de mangel en besluit met "video is een perfecte weergave van de artiest zelf: een puinhoop." (KS)

De katholieke kerk is niet opgezet met de nieuwste worp van David Bowie. De videoclip van The Next Day, waarin ook Marion Cotillard en Gary Oldman te zien zijn, speelt zich af in een bordeel en is een duidelijke aanklacht tegen de kerk. Het is een behoorlijk controversieel stukje video dat dan ook even van YouTube werd gehaald, al staat het momenteel weer online. Nu heeft echter de voormalige aartsbisschop van Canterbury, Lord Carey, de clip opgemerkt. "Deze video is kinderachtig", schrijft de geestelijke in The Telegraph. "Christelijken moeten zich maar niet te veel aantrekken van Bowies misbruik van religieuze symbolen: imitatie is immers de meest oprechte vorm van vleierij", aldus Carey. "Ik betwijfel echter of hij moedig genoeg is om hetzelfde te doen met symbolen uit de Islam, ik betwijfel het ten zeerste", vervolgt hij. Carey schrijft dat hijzelf niet beledigd is, maar dat hij wel hoopt dat David Bowie beseft dat hij sommige mensen gekwetst heeft. Daarnaast heeft ook de Catholic League, een Amerikaanse vereniging die opkomt voor de rechten van de katholieke kerk, een bericht op hun website geplaatst getiteld 'Bowie's Jesus Video Is A Mess'. Voorzitter Bill Donohue schrijft "David Bowie is terug, maar hopelijk niet voor lang." Hij haalt de seksuele voorkeuren en de artistieke keuzes van Bowie door de mangel en besluit met "video is een perfecte weergave van de artiest zelf: een puinhoop." (KS)