Op oudejaarsavond kondigde de rapper tijdens een feestje in de Marquee Club doodleuk aan dat 'Watch the Throne', zijn samenwerking met Jay-Z, binnen een week in de winkels zou liggen.

De twee supersterren van de hiphop begonnen eraan in oktober vorig jaar, toen ze naar het zuiden van Frankrijk trokken om er samen vijf nummers op te nemen. Blijkbaar liep de samenwerking zo vlot dat ze maar meteen besloten om van de geplande ep een volledig album te maken.

Of de aankondiging meer was dan een door kisten champagne geïnspireerde overmoedige uitspraak, zal binnen enkele dagen blijken. Dat West op een persconferentie in november de release al in begin 2011 situeerde, stemt hoopvol.

Arnout Vermeire

Jay-Z After Party at Marquee from Seth Browarnik on Vimeo.

Op oudejaarsavond kondigde de rapper tijdens een feestje in de Marquee Club doodleuk aan dat 'Watch the Throne', zijn samenwerking met Jay-Z, binnen een week in de winkels zou liggen. De twee supersterren van de hiphop begonnen eraan in oktober vorig jaar, toen ze naar het zuiden van Frankrijk trokken om er samen vijf nummers op te nemen. Blijkbaar liep de samenwerking zo vlot dat ze maar meteen besloten om van de geplande ep een volledig album te maken. Of de aankondiging meer was dan een door kisten champagne geïnspireerde overmoedige uitspraak, zal binnen enkele dagen blijken. Dat West op een persconferentie in november de release al in begin 2011 situeerde, stemt hoopvol. Arnout Vermeire Jay-Z After Party at Marquee from Seth Browarnik on Vimeo.