Zes jaar duurde het vooraleer Justin Timberlake een vervolg op FutureSex/LoveSounds bij elkaar zong. Het resultaat, The 20/20 Experience, ligt sinds kort in de winkel. Het ziet ernaar uit dat fans niet lang op nieuw(er) materiaal moeten wachten. Het zopas verschenen album zou immers het eerste deel uit een albumreeks zijn. De volgende plaat, die de '20/20 Experience' compleet moet maken, zou in november van dit jaar nog verschijnen.

Het was artiest Questlove die het nieuws aankondigde. De hiphopper had net voor Timberlake geopend op het Amerikaanse SXSW festival en kroop tijdens de talkshow van Jimmy Kimmel achter zijn drumstel. Toen recensent Jon Caramanica van de New York Times niet onder de indruk bleek te zijn van Timberlake's muzikale comback, schreef Questlove een persoonlijk bericht op de Amerikaanse muziekwebsite OkayPlayer.

Overambitieus

Caramanica hield geen blad voor de mond in zijn negatieve recensie over The 20/20 Experience. "Het album mist risico en innovatie en is in het beste geval een gemoedelijk album dat niet vervreemdt van de rest, maar ook geen nieuwe reden biedt om fan van Timberlake te worden", klonk het. "De muziek klinkt beminnelijk en onschuldig, en vormt in zijn geheel een album van grotendeels onbelangrijke schoonheid."

Pijnlijke woorden die bij Questlove in het verkeerde keelgat schoten. De hiphopartiest ging in de tegenaanval en vertelde dat de zopas verschenen 20/20 Experience nog maar het tipje van de ijsberg is. "20/20 Volume 2 verschijnt in november", klonk het. "10 nummers nu, 10 nummers later = 20 vision". Logische woorden, als je bedenkt dat 'The 20/20 Experience' helemaal geen 20 nummers bevat. "Ik kan wel zeggen dat het album te ambitieus is. Heel wat ideeën werden in één plaat gepompt. Ik heb respect voor de durf die Justin toonde."

Noch Timberlake, noch zijn persvoorlichter reageerde op de woorden van Questlove. (TR)

Zes jaar duurde het vooraleer Justin Timberlake een vervolg op FutureSex/LoveSounds bij elkaar zong. Het resultaat, The 20/20 Experience, ligt sinds kort in de winkel. Het ziet ernaar uit dat fans niet lang op nieuw(er) materiaal moeten wachten. Het zopas verschenen album zou immers het eerste deel uit een albumreeks zijn. De volgende plaat, die de '20/20 Experience' compleet moet maken, zou in november van dit jaar nog verschijnen. Het was artiest Questlove die het nieuws aankondigde. De hiphopper had net voor Timberlake geopend op het Amerikaanse SXSW festival en kroop tijdens de talkshow van Jimmy Kimmel achter zijn drumstel. Toen recensent Jon Caramanica van de New York Times niet onder de indruk bleek te zijn van Timberlake's muzikale comback, schreef Questlove een persoonlijk bericht op de Amerikaanse muziekwebsite OkayPlayer. Overambitieus Caramanica hield geen blad voor de mond in zijn negatieve recensie over The 20/20 Experience. "Het album mist risico en innovatie en is in het beste geval een gemoedelijk album dat niet vervreemdt van de rest, maar ook geen nieuwe reden biedt om fan van Timberlake te worden", klonk het. "De muziek klinkt beminnelijk en onschuldig, en vormt in zijn geheel een album van grotendeels onbelangrijke schoonheid." Pijnlijke woorden die bij Questlove in het verkeerde keelgat schoten. De hiphopartiest ging in de tegenaanval en vertelde dat de zopas verschenen 20/20 Experience nog maar het tipje van de ijsberg is. "20/20 Volume 2 verschijnt in november", klonk het. "10 nummers nu, 10 nummers later = 20 vision". Logische woorden, als je bedenkt dat 'The 20/20 Experience' helemaal geen 20 nummers bevat. "Ik kan wel zeggen dat het album te ambitieus is. Heel wat ideeën werden in één plaat gepompt. Ik heb respect voor de durf die Justin toonde." Noch Timberlake, noch zijn persvoorlichter reageerde op de woorden van Questlove. (TR)