Grote winnaars in het Nokia Theatre in Los Angeles waren Justin Bieber en Nicki Minaj. Minaj haalde twee trofeeën binnen in de categorie Rap & Hip Hop: ze werd verkozen tot Beste Artieste en kreeg een trofee voor Pink Friday: Romance Reloaded, haar langspeler die werd verkozen tot Beste Album.

Justin Bieber won in elke categorie waarvoor hij was genomineerd en kaapte drie trofeeën weg. In de categorie Pop & Rock kreeg hij naast een trofee voor Beste Album met Believe ook een bekroning tot Beste Artiest. Bieber ging op het einde van de avond ook lopen met de hoofdprijs: Artiest van het Jaar, Biebers zevende AMA in totaal.

In zijn speech bedankte Bieber zijn haters: "Ik wil de haters bedanken die dachten dat ik het maar een of twee jaar zou uithouden. Ik denk dat ik er nog een hele tijd zal blijven." Misschien haalde Bieber ditmaal de mosterd bij Ian Thomas?

Na de laatste prijsuitreiking konden de feestelijkheden natuurlijk niet eindigen zonder de zaal nog één laatste keer te doen losbarsten. Die taak nam de eeuwig jolige Psy, die dit jaar furore maakte met het nummer Gangnam Style (en zo meteen ook hét dansje van 2012 lanceerde) op zich.

Dat deed hij echter niet alleen: halverwege zijn optreden werd de show onderbroken door een freeze, waarna de Zuid-Koreaan werd vervoegd door niemand minder dan MC Hammer. Op de tonen van een mash-up van Gangnam Style en Hammers klassieker Hammertime breidde het duo samen met het publiek een feestelijk einde aan de 40e American Music Awards. (RL)

Grote winnaars in het Nokia Theatre in Los Angeles waren Justin Bieber en Nicki Minaj. Minaj haalde twee trofeeën binnen in de categorie Rap & Hip Hop: ze werd verkozen tot Beste Artieste en kreeg een trofee voor Pink Friday: Romance Reloaded, haar langspeler die werd verkozen tot Beste Album. Justin Bieber won in elke categorie waarvoor hij was genomineerd en kaapte drie trofeeën weg. In de categorie Pop & Rock kreeg hij naast een trofee voor Beste Album met Believe ook een bekroning tot Beste Artiest. Bieber ging op het einde van de avond ook lopen met de hoofdprijs: Artiest van het Jaar, Biebers zevende AMA in totaal.In zijn speech bedankte Bieber zijn haters: "Ik wil de haters bedanken die dachten dat ik het maar een of twee jaar zou uithouden. Ik denk dat ik er nog een hele tijd zal blijven." Misschien haalde Bieber ditmaal de mosterd bij Ian Thomas? Na de laatste prijsuitreiking konden de feestelijkheden natuurlijk niet eindigen zonder de zaal nog één laatste keer te doen losbarsten. Die taak nam de eeuwig jolige Psy, die dit jaar furore maakte met het nummer Gangnam Style (en zo meteen ook hét dansje van 2012 lanceerde) op zich.Dat deed hij echter niet alleen: halverwege zijn optreden werd de show onderbroken door een freeze, waarna de Zuid-Koreaan werd vervoegd door niemand minder dan MC Hammer. Op de tonen van een mash-up van Gangnam Style en Hammers klassieker Hammertime breidde het duo samen met het publiek een feestelijk einde aan de 40e American Music Awards. (RL)