M.I.A., nooit verlegen om een beetje controverse, skypete met niemand minder dan Julian Assange tijdens haar show in New York op 1 november. De oprichter van WikiLeaks Julian Assange mocht via een skypecall enkele woorden richten aan het publiek dat naar het optreden van M.I.A. was afgezakt in New York. Met deze verrassende openingsspeech choqueerden ze heel wat aanwezigen in Terminal 5 die niet verwacht hadden rechtstreeks aangesproken te worden vanuit de ambassade van Ecuador in Londen waar Assange momenteel politiek asiel krijgt.

M.I.A. en Assange zijn geen vreemden voor elkaar. De oprichter van de klokkenluiderssite hielp de zangeres met de promotie van haar Vicki Leekx mixtape en M.I.A. schreef muziek voor Assanges televisieshow 'The World Tomorrow'.

M.I.A. kon geen beter moment uitkiezen voor deze controversiële stunt aangezien haar nieuwe album Matangi op 5 november wordt gelanceerd. (LP)

M.I.A., nooit verlegen om een beetje controverse, skypete met niemand minder dan Julian Assange tijdens haar show in New York op 1 november. De oprichter van WikiLeaks Julian Assange mocht via een skypecall enkele woorden richten aan het publiek dat naar het optreden van M.I.A. was afgezakt in New York. Met deze verrassende openingsspeech choqueerden ze heel wat aanwezigen in Terminal 5 die niet verwacht hadden rechtstreeks aangesproken te worden vanuit de ambassade van Ecuador in Londen waar Assange momenteel politiek asiel krijgt. M.I.A. en Assange zijn geen vreemden voor elkaar. De oprichter van de klokkenluiderssite hielp de zangeres met de promotie van haar Vicki Leekx mixtape en M.I.A. schreef muziek voor Assanges televisieshow 'The World Tomorrow'. M.I.A. kon geen beter moment uitkiezen voor deze controversiële stunt aangezien haar nieuwe album Matangi op 5 november wordt gelanceerd. (LP)