Zijn vader bevestigde het nieuws aan het muziekmagazine Rolling Stone. John Berry leed aan dementie en is 's ochtends in een ziekenhuis in de staat Massachusetts gestorven, meldde het magazine online. Berry had de legendarische Amerikaanse groep in 1981 samen met Mike Diamond, Adam Yauch en Kate Schellenbach in New York opgericht.

Na hun eerste plaat "Polly Wog Stew" stapte de gitarist in 1982 uit de groep en werd vervangen door Adam Horovitz. De Beastie Boys boekten daarna nog hits met onder meer "(You Gotta) Fight for Your Right (to Party! )" en "Sabotage". Twee jaar na de dood van Adam Yauch splitte de groep in 2014. (BELGA)

Zijn vader bevestigde het nieuws aan het muziekmagazine Rolling Stone. John Berry leed aan dementie en is 's ochtends in een ziekenhuis in de staat Massachusetts gestorven, meldde het magazine online. Berry had de legendarische Amerikaanse groep in 1981 samen met Mike Diamond, Adam Yauch en Kate Schellenbach in New York opgericht.Na hun eerste plaat "Polly Wog Stew" stapte de gitarist in 1982 uit de groep en werd vervangen door Adam Horovitz. De Beastie Boys boekten daarna nog hits met onder meer "(You Gotta) Fight for Your Right (to Party! )" en "Sabotage". Twee jaar na de dood van Adam Yauch splitte de groep in 2014. (BELGA)