Zijn dochter Philicia Ruffin liet aan de Detroit Free Press weten dat haar vader maandag in een ziekenhuis in Las Vegas is overleden.

Over de doodsoorzaak bestaat geen duidelijkheid, maar volgens zijn dochter liep de zanger in september een longontsteking op.

De muzikant werd in 1936 geboren in de Amerikaanse staat Mississippi. Hij vond in de vroege jaren zestig muzikaal onderdak bij het legendarische platenlabel Motown in Detroit.

Ruffins jongere broer David Ruffin (1941-1991) werd beroemd als zanger van The Temptations.

Na een eerste succes met "What Becomes of the Brokenhearted" scoorde Jimmy Ruffin ook een hit met het (mede) door Robin Gibb (van de Bee Gees) geschreven nummer "Hold on to My Love". De overleden zanger zou volgens zijn dochter kort voor hij ziek werd nog plannen hebben gehad voor nieuwe optredens. En hij schreef de voorbije jaren aan nieuw materiaal.

(Belga/RR)

Zijn dochter Philicia Ruffin liet aan de Detroit Free Press weten dat haar vader maandag in een ziekenhuis in Las Vegas is overleden.Over de doodsoorzaak bestaat geen duidelijkheid, maar volgens zijn dochter liep de zanger in september een longontsteking op.De muzikant werd in 1936 geboren in de Amerikaanse staat Mississippi. Hij vond in de vroege jaren zestig muzikaal onderdak bij het legendarische platenlabel Motown in Detroit. Ruffins jongere broer David Ruffin (1941-1991) werd beroemd als zanger van The Temptations. Na een eerste succes met "What Becomes of the Brokenhearted" scoorde Jimmy Ruffin ook een hit met het (mede) door Robin Gibb (van de Bee Gees) geschreven nummer "Hold on to My Love". De overleden zanger zou volgens zijn dochter kort voor hij ziek werd nog plannen hebben gehad voor nieuwe optredens. En hij schreef de voorbije jaren aan nieuw materiaal.(Belga/RR)