Het nieuws dat gitarist en medestichter van At the Drive-In Jim Ward de band verlaat, komt er slechts enkele dagen voor de start van hun wereldtournee.

De reden voor zijn vertrek werd niet bekend gemaakt.

"As our ship prepares for voyage, we announce that Jim Ward will not be joining us on future journeys. We wish him well and are excited to see you soon", zo luidt het bericht.

Elf jaar na hun eerste split, maakte de band in 2012 een eerste reünietournee, waar Jim Ward wel aan deelnam. Die reeks optredens op festivals had de bandleden zin doen krijgen om opnieuw samen muziek te beginnen schrijven.

"We zijn allemaal enthousiast om elkaar terug te zien en opnieuw samen muziek te maken in een nieuwe context," zei gitarist Omar Rodríguez-López in een interview met Fuse in januari van dit jaar toen de band zijn wereldtournee aankondigde. Deze tour gaat van start op 22 maart in Californië, vooraleer de band op 26 maart naar Europa komt.

At the Drive-In staat ook op de affiche van Rock Werchter. (LB)

Het nieuws dat gitarist en medestichter van At the Drive-In Jim Ward de band verlaat, komt er slechts enkele dagen voor de start van hun wereldtournee. De reden voor zijn vertrek werd niet bekend gemaakt. "As our ship prepares for voyage, we announce that Jim Ward will not be joining us on future journeys. We wish him well and are excited to see you soon", zo luidt het bericht.Elf jaar na hun eerste split, maakte de band in 2012 een eerste reünietournee, waar Jim Ward wel aan deelnam. Die reeks optredens op festivals had de bandleden zin doen krijgen om opnieuw samen muziek te beginnen schrijven. "We zijn allemaal enthousiast om elkaar terug te zien en opnieuw samen muziek te maken in een nieuwe context," zei gitarist Omar Rodríguez-López in een interview met Fuse in januari van dit jaar toen de band zijn wereldtournee aankondigde. Deze tour gaat van start op 22 maart in Californië, vooraleer de band op 26 maart naar Europa komt.At the Drive-In staat ook op de affiche van Rock Werchter. (LB)