Mouzon raakte vooral bekend als drummer van de legendarische jazzrockgroep Weather Report. Maar hij speelde ook met mensen als McCoy Tyner, Larry Coryell, Miles Davis, Stevie Wonder, Eric Clapton, Jeff Beck, Carlos Santana, Patrick Moraz, Tommy Bolin, Robert Plant en zelfs Chubby Checker.

In 1992 richtte Mouzon zijn eigen platenlabel Tenacious Records op. Twee maand geleden kreeg de gerenommeerde muzikant te horen dat hij leed aan een zeldzame vorm van kanker. Hij belandde in het ziekenhuis maar verloor het gevecht met de ziekte.

Het bekendste solowerk dat hij achterlaat is zijn derde album Mind Transplant dat hij in 1974 opnam en dat verscheen bij Blue Note.

Hieronder hoort u een uitvoering uit 2013 van het nummer Nitroglycerin van die plaat.

Mouzon raakte vooral bekend als drummer van de legendarische jazzrockgroep Weather Report. Maar hij speelde ook met mensen als McCoy Tyner, Larry Coryell, Miles Davis, Stevie Wonder, Eric Clapton, Jeff Beck, Carlos Santana, Patrick Moraz, Tommy Bolin, Robert Plant en zelfs Chubby Checker.In 1992 richtte Mouzon zijn eigen platenlabel Tenacious Records op. Twee maand geleden kreeg de gerenommeerde muzikant te horen dat hij leed aan een zeldzame vorm van kanker. Hij belandde in het ziekenhuis maar verloor het gevecht met de ziekte.Het bekendste solowerk dat hij achterlaat is zijn derde album Mind Transplant dat hij in 1974 opnam en dat verscheen bij Blue Note.Hieronder hoort u een uitvoering uit 2013 van het nummer Nitroglycerin van die plaat.