Het festival neemt gezien de weersvoorspellingen extra maatregelen om voor verkoeling te zorgen. Op het terrein rond kasteel Den Brandt staan extra tenten om het publiek tegen de brandende zon te beschermen. Vanaf vrijdag worden ook sproeiers voorzien waar wie het even te warm krijgt, zich met water kan besprenkelen. Er zal ook gratis kraantjeswater worden bedeeld om appelflauwtes te voorkomen.

Jazz Middelheim leek met een valse noot te moeten starten door het wegvallen van Coleman met een voedselvergiftiging. De inderhaast overgevlogen saxofonist John Zorn, een festivalfavoriet, zorgde als headliner ad interim echter voor een aardig gevulde tent. Eerder op de dag kon het publiek genieten van een zeldzaam concert van pianist en componist Kris Defoort en een samenwerking tussen gitaarvirtuozen Larry Coryell en Philip Catherine.

De komende dagen staan nog onder meer festivalpeter Toots Thielemans, de populaire Italiaanse zanger-pianist Paolo Conte en de Zuid-Afrikaanse pianist Abdullah Ibrahim op het programma. Jazz Middelheim beperkt zich dit jaar niet tot Park Den Brandt. Na afloop van de optredens zijn er nog jamsessies in het Grand Café van deSingel en wie een festivalticket heeft, kan daarmee op de festivaldagen een verrassingspakket afhalen in het Middelheimmuseum. (Belga/RDM)

Het festival neemt gezien de weersvoorspellingen extra maatregelen om voor verkoeling te zorgen. Op het terrein rond kasteel Den Brandt staan extra tenten om het publiek tegen de brandende zon te beschermen. Vanaf vrijdag worden ook sproeiers voorzien waar wie het even te warm krijgt, zich met water kan besprenkelen. Er zal ook gratis kraantjeswater worden bedeeld om appelflauwtes te voorkomen. Jazz Middelheim leek met een valse noot te moeten starten door het wegvallen van Coleman met een voedselvergiftiging. De inderhaast overgevlogen saxofonist John Zorn, een festivalfavoriet, zorgde als headliner ad interim echter voor een aardig gevulde tent. Eerder op de dag kon het publiek genieten van een zeldzaam concert van pianist en componist Kris Defoort en een samenwerking tussen gitaarvirtuozen Larry Coryell en Philip Catherine. De komende dagen staan nog onder meer festivalpeter Toots Thielemans, de populaire Italiaanse zanger-pianist Paolo Conte en de Zuid-Afrikaanse pianist Abdullah Ibrahim op het programma. Jazz Middelheim beperkt zich dit jaar niet tot Park Den Brandt. Na afloop van de optredens zijn er nog jamsessies in het Grand Café van deSingel en wie een festivalticket heeft, kan daarmee op de festivaldagen een verrassingspakket afhalen in het Middelheimmuseum. (Belga/RDM)