Vanaf maart 2015 wordt Jazz Hoeilaart in Leuven georganiseerd. Bovendien verdwijnt naar alle waarschijnlijkheid de naam en zal het vernieuwde programma geïntegreerd worden in Leuven Jazz, een festival dat het Leuvense cultuurcentrum 30CC dit jaar voor het eerst organiseerde.

Organisator Muziekmozaïek zal vanaf 2015 het internationale festival verhuizen van Overijse naar Leuven. Niet enkel de locatie zal veranderen, maar ook de huidige naam zal verdwijnen én het festival wordt geïntegreerd in Leuven Jazz. "Met de verhuis naar de stedelijke Leuvense context willen we de nationale en internationale uitstraling van het festival vergroten en een nieuw publiek aanspreken. In Overijse hadden we op dat vlak onze piek bereikt," zegt Philip Meert van vzw Muziekmozaïek.

Bovendien werkt de vzw in 2014 al samen met Leuven Jazz. Zo zal ze bijvoorbeeld al tijdens de volgende editie al haar jaarlijkse Jazzmozaïek Award uitreiken. Deze awards is voor een Belgische jazzmuzikant die het afgelopen jaar erg verdienstelijk was.

Jazz Hoeilaart is in de eerste plaats een internationale wedstrijd voor jazzgroepen waarvan de leden niet ouder zijn dan 30 jaar. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1979 door de inmiddels overleden Albert Michiels. Na enkele jaren verhuisde het festival van Hoeilaart naar Overijse. (Belga/LVR)

Vanaf maart 2015 wordt Jazz Hoeilaart in Leuven georganiseerd. Bovendien verdwijnt naar alle waarschijnlijkheid de naam en zal het vernieuwde programma geïntegreerd worden in Leuven Jazz, een festival dat het Leuvense cultuurcentrum 30CC dit jaar voor het eerst organiseerde. Organisator Muziekmozaïek zal vanaf 2015 het internationale festival verhuizen van Overijse naar Leuven. Niet enkel de locatie zal veranderen, maar ook de huidige naam zal verdwijnen én het festival wordt geïntegreerd in Leuven Jazz. "Met de verhuis naar de stedelijke Leuvense context willen we de nationale en internationale uitstraling van het festival vergroten en een nieuw publiek aanspreken. In Overijse hadden we op dat vlak onze piek bereikt," zegt Philip Meert van vzw Muziekmozaïek. Bovendien werkt de vzw in 2014 al samen met Leuven Jazz. Zo zal ze bijvoorbeeld al tijdens de volgende editie al haar jaarlijkse Jazzmozaïek Award uitreiken. Deze awards is voor een Belgische jazzmuzikant die het afgelopen jaar erg verdienstelijk was. Jazz Hoeilaart is in de eerste plaats een internationale wedstrijd voor jazzgroepen waarvan de leden niet ouder zijn dan 30 jaar. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1979 door de inmiddels overleden Albert Michiels. Na enkele jaren verhuisde het festival van Hoeilaart naar Overijse. (Belga/LVR)