Meer dan veertig jaar na haar dood, heeft de legendarische Amerikaanse folkzangeres Janis Joplin een ster gekregen op de beroemde Walk of Fame in Hollywood. Joplins jongere broer en zus, Michael en Laura, onthulden het naambordje, terwijl Kris Kristofferson het liedje 'Me and Bobby mcGee' zong, één van de grootste hits van de zangeres. Haar naambordje is al de 2.510de ster op de beroemde boulevard. Die vormt één van de grootste toeristische attracties in de historische filmbuurt van Los Angeles.

Joplin overleed op 27-jarige leeftijd in 1970 aan een overdosis heroïne, na een blitzcarrière van vier jaar en een opgemerkt concert tijdens het Woodstockfestival in 1969. Het nieuws kwam destijds hard aan in de muziekwereld, zeker omdat twee weken eerder ook Jimi Hendrix aan een overdosis was gestorven. Een half jaar later volgde Jim Morrison.

Joplin zat toen in de laatste fase van haar album 'Pearl'. Op zaterdag 3 oktober zakte ze nog af naar de studio om te luisteren naar de instrumentale versie van 'Buried Alive In the Blues', die ze de dag nadien zou inzingen. Ze werd die zondag echter dood aangetroffen in haar hotelkamer in Los Angeles. (Belga/DB)

Meer dan veertig jaar na haar dood, heeft de legendarische Amerikaanse folkzangeres Janis Joplin een ster gekregen op de beroemde Walk of Fame in Hollywood. Joplins jongere broer en zus, Michael en Laura, onthulden het naambordje, terwijl Kris Kristofferson het liedje 'Me and Bobby mcGee' zong, één van de grootste hits van de zangeres. Haar naambordje is al de 2.510de ster op de beroemde boulevard. Die vormt één van de grootste toeristische attracties in de historische filmbuurt van Los Angeles. Joplin overleed op 27-jarige leeftijd in 1970 aan een overdosis heroïne, na een blitzcarrière van vier jaar en een opgemerkt concert tijdens het Woodstockfestival in 1969. Het nieuws kwam destijds hard aan in de muziekwereld, zeker omdat twee weken eerder ook Jimi Hendrix aan een overdosis was gestorven. Een half jaar later volgde Jim Morrison. Joplin zat toen in de laatste fase van haar album 'Pearl'. Op zaterdag 3 oktober zakte ze nog af naar de studio om te luisteren naar de instrumentale versie van 'Buried Alive In the Blues', die ze de dag nadien zou inzingen. Ze werd die zondag echter dood aangetroffen in haar hotelkamer in Los Angeles. (Belga/DB)