Met een carrière van meer dan 20 jaar en 25 miljoen verkochte albums heeft Jay Kay, de charismatische frontman van de Funk/Acid Jazz groep Jamiroquai, toegezegd voor een concert tijdens de openingsmaand van de fonkelnieuwe concertzaal Paleis 12, meteen de grootste op Brusselse bodem. De locatie biedt plaats aan 15.000 toeschouwers, en is een duchtige concurrent voor het Antwerpse Sportpaleis.

'De reservaties van grote internationale sterren volgen elkaar snel op', verklaart Pilippe Close, de Brusselse Schepen van Toerisme. 'Dit bewijst het grote vertrouwen in het project en de natuurlijke aantrekkelijkheid van Brussel om dergelijke grote evenementen te ontvangen.' Naast concerten en grootschalige muzikale shows biedt Paleis 12 ook de ruimte voor beurzen en congressen. Kostenplaatje van verbouwingen: 20 miljoen euro.

Voor de fans wordt het concert van Jamiroquai op 10 juli een blij weerzien met de malle hoedendrager. De Britse band loste in de jaren '90 de ene hit na de andere, waaronder 'Cosmic Girl', 'Virtual Insanity', 'Deeper Underground' en 'Canned Heat'. Dit jaar is het exact 20 jaar geleden dat het debuutalbum 'Emergency on Planet Earth' uitkwam. (DB)

Met een carrière van meer dan 20 jaar en 25 miljoen verkochte albums heeft Jay Kay, de charismatische frontman van de Funk/Acid Jazz groep Jamiroquai, toegezegd voor een concert tijdens de openingsmaand van de fonkelnieuwe concertzaal Paleis 12, meteen de grootste op Brusselse bodem. De locatie biedt plaats aan 15.000 toeschouwers, en is een duchtige concurrent voor het Antwerpse Sportpaleis.'De reservaties van grote internationale sterren volgen elkaar snel op', verklaart Pilippe Close, de Brusselse Schepen van Toerisme. 'Dit bewijst het grote vertrouwen in het project en de natuurlijke aantrekkelijkheid van Brussel om dergelijke grote evenementen te ontvangen.' Naast concerten en grootschalige muzikale shows biedt Paleis 12 ook de ruimte voor beurzen en congressen. Kostenplaatje van verbouwingen: 20 miljoen euro.Voor de fans wordt het concert van Jamiroquai op 10 juli een blij weerzien met de malle hoedendrager. De Britse band loste in de jaren '90 de ene hit na de andere, waaronder 'Cosmic Girl', 'Virtual Insanity', 'Deeper Underground' en 'Canned Heat'. Dit jaar is het exact 20 jaar geleden dat het debuutalbum 'Emergency on Planet Earth' uitkwam. (DB)