'Overgrown' is de tweede plaat van de 24-jarige Blake, na zijn titelloze debuut uit 2011. De Mercury Music Prize is goed voor 20.000 pond, omgerekend zo'n 23.400 euro. James Blake vertoeft op de lijst van winnaars in goed gezelschap. Onder meer PJ Harvey, Antony and the Johnsons, Arctic Monkeys, Elbow en The xx sleepten eerder de onderscheiding in de wacht.

Blake is bij het grote publiek vooral bekend van de single "Limit to Your Love", een cover van een nummer van Feist. Midden oktober stond James Blake nog in een uitverkochte AB. Knack Focus-Recensent Dirk Steenhaut noemde James Blake één van de grootste talenten van zijn generatie. 'Na de magistrale set op Pukkelpop, dreef de man dit keer iets te veel op routien. Tijd voor een beetje vakantie, James', sloot Steenhaut de recensie af. Al zal er met deze onderscheiding zeker een deugddoend feestje van af kunnen. (BELGA/AB)

'Overgrown' is de tweede plaat van de 24-jarige Blake, na zijn titelloze debuut uit 2011. De Mercury Music Prize is goed voor 20.000 pond, omgerekend zo'n 23.400 euro. James Blake vertoeft op de lijst van winnaars in goed gezelschap. Onder meer PJ Harvey, Antony and the Johnsons, Arctic Monkeys, Elbow en The xx sleepten eerder de onderscheiding in de wacht.Blake is bij het grote publiek vooral bekend van de single "Limit to Your Love", een cover van een nummer van Feist. Midden oktober stond James Blake nog in een uitverkochte AB. Knack Focus-Recensent Dirk Steenhaut noemde James Blake één van de grootste talenten van zijn generatie. 'Na de magistrale set op Pukkelpop, dreef de man dit keer iets te veel op routien. Tijd voor een beetje vakantie, James', sloot Steenhaut de recensie af. Al zal er met deze onderscheiding zeker een deugddoend feestje van af kunnen. (BELGA/AB)