Blunderbuss, de debuutplaat van Jack White, was het afgelopen jaar het bestverkochte album op vinyl. Met 33.000 verkochte exemplaren sinds de release in april 2012, is het gevarieerde meesterwerk van de White Stripe ook de bestverkochte vinylplaat sinds SoundScan in 2008 de vinylverkoop officieel in cijfers vastlegde. Sterk!

Jack White heeft altijd al een grote passie gehad voor vinyl. Zo lanceerde hij een drietoerenplaat met singles uit de Blue Series van zijn label Third Man Records, meteen de laagste rotatiesnelheid van een vinylplaat ooit.

'Blue Blood Blues', de tweede single van het album 'Sea of Cowards' van The Dead Weather, bracht hij uit in drie verschillende vinylversies. Naast de standaard 12" en 7"-formaten was het derde type een innovatief pareltje. De zogenaamde 'Triple Decker Record' met beperkte oplage had een 12"-versie van 'Blue Blood Blues', maar met een 7" van een niet-gereleasede Dead Weather-song binnenin. In het filmpje onderaan gaf de maestro zelf tekst en uitleg.

Jack White bracht eerder zes studio-albums uit met The White Stripes, twee met The Dead Weather en twee met The Raconteurs. (DB)

Blunderbuss, de debuutplaat van Jack White, was het afgelopen jaar het bestverkochte album op vinyl. Met 33.000 verkochte exemplaren sinds de release in april 2012, is het gevarieerde meesterwerk van de White Stripe ook de bestverkochte vinylplaat sinds SoundScan in 2008 de vinylverkoop officieel in cijfers vastlegde. Sterk!Jack White heeft altijd al een grote passie gehad voor vinyl. Zo lanceerde hij een drietoerenplaat met singles uit de Blue Series van zijn label Third Man Records, meteen de laagste rotatiesnelheid van een vinylplaat ooit. 'Blue Blood Blues', de tweede single van het album 'Sea of Cowards' van The Dead Weather, bracht hij uit in drie verschillende vinylversies. Naast de standaard 12" en 7"-formaten was het derde type een innovatief pareltje. De zogenaamde 'Triple Decker Record' met beperkte oplage had een 12"-versie van 'Blue Blood Blues', maar met een 7" van een niet-gereleasede Dead Weather-song binnenin. In het filmpje onderaan gaf de maestro zelf tekst en uitleg.Jack White bracht eerder zes studio-albums uit met The White Stripes, twee met The Dead Weather en twee met The Raconteurs. (DB)