Jack White springt met zijn clubhuis Third Man records in de bres voor de minderbedeelden en lanceert samen met de liefdadigheidsorganisatie Rescue Mission Nashville de zogenaamde 'The Great Third Man Turkey Drive', speciaal voor Thanksgiving Day.

Wie voor 26 november een kalkoen overhandigt voor het goede doel, of duurzame nonfood levensmiddelen ter waarde van een kalkoen, krijgt iets in de plaats: een 7" vinyl-exemplaar naar keuze uit de waanzinnige catalogus van White's platenlabel, exclusief de special editions. Daarbovenop krijgt hij of zij met foto een plekje op de wall of fame in de Third Man Records-zaak van Jack White. Een mooi gebaar van de enigmatische frontman/gitarist.

En wie de meeste kalkoenen aanbiedt krijgt een extraatje: een unieke Triple Decker Record van White's superband The Dead Weather. De innovatieve vinyl is de 12"-versie van 'Blue Blood Blues,' met een 7" van een niet gereleasede Dead Weather-song binnenin. De release van het vinyltype had in 2010 een heel beperkte oplage van 300 exemplaren en werd achteraf heel duur aangeboden (en doorverkocht) via eBay. Geïnteresseerd moeten er wel de verplaatsing naar Nashville voor overhebben.

Rescue Mission Nashville organiseert jaarlijks een uitgebreid banket voor zo'n 1000 daklozen en gezinnen die het niet breed hebben. Er worden ook winterspullen en dergelijke aangeboden aan spotprijzen.

Thanksgiving Day, op de vierde donderdag van november, is een feestdag in de VS. De traditie wil dat er op die dag kalkoen gegeten wordt. (DB)

Jack White springt met zijn clubhuis Third Man records in de bres voor de minderbedeelden en lanceert samen met de liefdadigheidsorganisatie Rescue Mission Nashville de zogenaamde 'The Great Third Man Turkey Drive', speciaal voor Thanksgiving Day. Wie voor 26 november een kalkoen overhandigt voor het goede doel, of duurzame nonfood levensmiddelen ter waarde van een kalkoen, krijgt iets in de plaats: een 7" vinyl-exemplaar naar keuze uit de waanzinnige catalogus van White's platenlabel, exclusief de special editions. Daarbovenop krijgt hij of zij met foto een plekje op de wall of fame in de Third Man Records-zaak van Jack White. Een mooi gebaar van de enigmatische frontman/gitarist.En wie de meeste kalkoenen aanbiedt krijgt een extraatje: een unieke Triple Decker Record van White's superband The Dead Weather. De innovatieve vinyl is de 12"-versie van 'Blue Blood Blues,' met een 7" van een niet gereleasede Dead Weather-song binnenin. De release van het vinyltype had in 2010 een heel beperkte oplage van 300 exemplaren en werd achteraf heel duur aangeboden (en doorverkocht) via eBay. Geïnteresseerd moeten er wel de verplaatsing naar Nashville voor overhebben. Rescue Mission Nashville organiseert jaarlijks een uitgebreid banket voor zo'n 1000 daklozen en gezinnen die het niet breed hebben. Er worden ook winterspullen en dergelijke aangeboden aan spotprijzen. Thanksgiving Day, op de vierde donderdag van november, is een feestdag in de VS. De traditie wil dat er op die dag kalkoen gegeten wordt. (DB)