Jack White, de gitarist en zanger van The White Stripes, is dit jaar ambassadeur van Record Store Day. Daarom nodigt hij zijn fans uit in de studio van zijn label Third Man Records in Nashville. De fans kunnen plaatsnemen in een Voice-o-Graph uit 1947, een oude opnamecabine en de enige in haar soort, om zichzelf twee minuten lang op te nemen. Nadien krijgen ze de opname op vinyl mee naar huis. Brandon Benson, bandlid van White's groep The Raconteurs, doet het voor in onderstaand filmpje.

"Een bezoekje kunnen brengen aan je plaatselijke platenwinkel, is een voorrecht", zegt Jack White op de website van Third Man Records. "Bepaalde mooie ervaringen doen zich enkel voor in de buurt van platenwinkels. Ik denk dat dit apparaat de beste manier is om dat over te brengen. Niet alleen kan je je eigen vinylplaat opnemen, je kan ze ook opsturen naar eender wie om je liedje, gedicht of persoonlijke boodschap te delen.

White en zijn label moedigen de fans aan om de opnames op te sturen naar vrienden of geliefden, en zullen daarvoor speciale hoesjes en stickers laten drukken.

"Zelfs als je niet artistiek onderlegd bent, kan je een liedje afspelen op je mp3-speler en lekker beginnen meezingen. Zo combineer je het digitale met het tastbare en romantische", zegt White. Fans zullen ook de mogelijkheid krijgen om digitale versies van hun opnames door te sturen. Die zullen gestreamd worden op de website van Third Man Records. (JH)

Jack White, de gitarist en zanger van The White Stripes, is dit jaar ambassadeur van Record Store Day. Daarom nodigt hij zijn fans uit in de studio van zijn label Third Man Records in Nashville. De fans kunnen plaatsnemen in een Voice-o-Graph uit 1947, een oude opnamecabine en de enige in haar soort, om zichzelf twee minuten lang op te nemen. Nadien krijgen ze de opname op vinyl mee naar huis. Brandon Benson, bandlid van White's groep The Raconteurs, doet het voor in onderstaand filmpje. "Een bezoekje kunnen brengen aan je plaatselijke platenwinkel, is een voorrecht", zegt Jack White op de website van Third Man Records. "Bepaalde mooie ervaringen doen zich enkel voor in de buurt van platenwinkels. Ik denk dat dit apparaat de beste manier is om dat over te brengen. Niet alleen kan je je eigen vinylplaat opnemen, je kan ze ook opsturen naar eender wie om je liedje, gedicht of persoonlijke boodschap te delen. White en zijn label moedigen de fans aan om de opnames op te sturen naar vrienden of geliefden, en zullen daarvoor speciale hoesjes en stickers laten drukken. "Zelfs als je niet artistiek onderlegd bent, kan je een liedje afspelen op je mp3-speler en lekker beginnen meezingen. Zo combineer je het digitale met het tastbare en romantische", zegt White. Fans zullen ook de mogelijkheid krijgen om digitale versies van hun opnames door te sturen. Die zullen gestreamd worden op de website van Third Man Records. (JH)