Het album is geproducet door White himself, in zijn Third Man Studio in Nashville. 'De nummers konden enkel onder mijn eigen naam uitgebracht worden. Omdat ze mijn eigen expressie, mijn eigen kleuren, mijn eigen doek zijn."

Het solodebuut komt niet geheel onverwacht. White vertelde eerder aan het Britse magazine Q dat het een eenzame rit zou worden als hij een nieuw project zou aangaan. 'Drie bands is genoeg voor één leven. Als ik mijn zegje dan nóg niet gedaan krijg, doe ik het wel alleen." De muzikale duizendpoot was ook de drijvende kracht achter The Raconteurs en The Dead Weather.

'Blunderbuss' verschijnt zowat een jaar nadat hij de split van The White Stripes wereldkundig maakte. De laatste 12 maanden leverde White vooral producties voor zijn eigen Third Man Records label. Hij werkte met onder andere Insane Clown Posse, Tom Jones, Stephen Colbert and rapper Black Milk. (DB)

Het album is geproducet door White himself, in zijn Third Man Studio in Nashville. 'De nummers konden enkel onder mijn eigen naam uitgebracht worden. Omdat ze mijn eigen expressie, mijn eigen kleuren, mijn eigen doek zijn." Het solodebuut komt niet geheel onverwacht. White vertelde eerder aan het Britse magazine Q dat het een eenzame rit zou worden als hij een nieuw project zou aangaan. 'Drie bands is genoeg voor één leven. Als ik mijn zegje dan nóg niet gedaan krijg, doe ik het wel alleen." De muzikale duizendpoot was ook de drijvende kracht achter The Raconteurs en The Dead Weather. 'Blunderbuss' verschijnt zowat een jaar nadat hij de split van The White Stripes wereldkundig maakte. De laatste 12 maanden leverde White vooral producties voor zijn eigen Third Man Records label. Hij werkte met onder andere Insane Clown Posse, Tom Jones, Stephen Colbert and rapper Black Milk. (DB)