Jack White, eigenaar van muziekwinkel Third Man Records, zal dit jaar als ambassadeur functioneren tijdens Record Store Day 2013. Hierdoor stapt hij in de voetsporen van muzieklegendes als Ozzy Osbourne en Iggy Pop, die in 2012 het boegbeeld van de actie was. De organisatie gaf White dit jaar de voorkeur omdat hij naast muziekmaker ook een muziekwinkel en een eigen platenlabel heeft. Zelf is de excentrieke zanger alvast erg opgetogen dat hij zijn naam mag koppelen aan de ludieke actie.

"Er zit een zekere schoonheid in het bezoeken van een muziekwinkel", klinkt het in zijn officiële statement. "Ik wil op elke mogelijke manier helpen, zodat mensen weer opgewonden kunnen zijn over iets nieuws dat hun kijk op de wereld, op kunst, op anderen en op zichzelf kan veranderen. We moeten elkaar wakker schudden."

Record Store Day wordt sinds 2008 georganiseerd op de derde zaterdag van april. Het internationale evenement is bedoeld om onafhankelijke muziekwinkels in de kijker te zetten en mensen aan te sporen om opnieuw een platenzaak binnen te stappen. Daarnaast geven tal van hedendaagse muzikanten speciale vinyledities van hun albums of singles uit. Onder meer The Clash, Coldplay, Paul McCartney en Red Hot Chili Peppers deden al hun duit in het zakje.

Dit jaar valt Record Store Day op zaterdag 20 april. Ook in België zullen verschillende muziekwinkels aan de actie deelnemen. "We zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen van Record Store Day in België", aldus Karel Van Audenaerde van MusicMania Records. "Dat Jack White ambassadeur is, kunnen we alleen maar toejuichen. Hij heeft immers altijd al iets gehad met vinyl en gelimiteerde releases." (TR)

Jack White, eigenaar van muziekwinkel Third Man Records, zal dit jaar als ambassadeur functioneren tijdens Record Store Day 2013. Hierdoor stapt hij in de voetsporen van muzieklegendes als Ozzy Osbourne en Iggy Pop, die in 2012 het boegbeeld van de actie was. De organisatie gaf White dit jaar de voorkeur omdat hij naast muziekmaker ook een muziekwinkel en een eigen platenlabel heeft. Zelf is de excentrieke zanger alvast erg opgetogen dat hij zijn naam mag koppelen aan de ludieke actie. "Er zit een zekere schoonheid in het bezoeken van een muziekwinkel", klinkt het in zijn officiële statement. "Ik wil op elke mogelijke manier helpen, zodat mensen weer opgewonden kunnen zijn over iets nieuws dat hun kijk op de wereld, op kunst, op anderen en op zichzelf kan veranderen. We moeten elkaar wakker schudden." Record Store Day wordt sinds 2008 georganiseerd op de derde zaterdag van april. Het internationale evenement is bedoeld om onafhankelijke muziekwinkels in de kijker te zetten en mensen aan te sporen om opnieuw een platenzaak binnen te stappen. Daarnaast geven tal van hedendaagse muzikanten speciale vinyledities van hun albums of singles uit. Onder meer The Clash, Coldplay, Paul McCartney en Red Hot Chili Peppers deden al hun duit in het zakje. Dit jaar valt Record Store Day op zaterdag 20 april. Ook in België zullen verschillende muziekwinkels aan de actie deelnemen. "We zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen van Record Store Day in België", aldus Karel Van Audenaerde van MusicMania Records. "Dat Jack White ambassadeur is, kunnen we alleen maar toejuichen. Hij heeft immers altijd al iets gehad met vinyl en gelimiteerde releases." (TR)