Jack Garratt, soulvolle multi-instrumentalist met hipsterbaard, is de kersverse winnaar van Sound of 2016, de jaarlijkse competitie van de BBC die de meest opwindende artiesten van de toekomst oplijst. Alessia Cara, Nao, Blossoms, WSTRN en Mura Masa vervolledigen de topvijf.

Op het palmares volgt Garratt Years and Years (2015), Sam Smith (2014) en Haim (2013).

Garratt, die muzikaal wat van James Blake weg heeft, won eerder al de Britse Critics' Choice Award. Vorig jaar stond hij op Rock Werchter. Op 19 februari verschijnt zijn debuutplaat 'Phase'.

Jack Garratt, soulvolle multi-instrumentalist met hipsterbaard, is de kersverse winnaar van Sound of 2016, de jaarlijkse competitie van de BBC die de meest opwindende artiesten van de toekomst oplijst. Alessia Cara, Nao, Blossoms, WSTRN en Mura Masa vervolledigen de topvijf.Op het palmares volgt Garratt Years and Years (2015), Sam Smith (2014) en Haim (2013).Garratt, die muzikaal wat van James Blake weg heeft, won eerder al de Britse Critics' Choice Award. Vorig jaar stond hij op Rock Werchter. Op 19 februari verschijnt zijn debuutplaat 'Phase'.