'Stan' door Eminem en Elton John (2001)

Met meer dan tien miljoen verkochte exemplaren van zijn tweede album 'The Marshall Mathers LP' was het net hét jaar geweest van Eminem. Hij wist voor de Grammy Awards in 2001 dan ook maar liefst vier keer genomineerd te worden, waarvan hij er die avond drie zou verzilveren. Al werd het album niet door iedereen positief onthaald: voor het Staples Center kwamen mensen betogen tegen de volgens hen homofobe en gewelddadige teksten op het album. Dat hield Brits zanger Elton John niet tegen om samen met de Amerikaanse rapper het nummer 'Stan' live te brengen tijdens de ceremonie. John vond de heisa onterecht, 'omdat de teksten geschreven waren vanuit Eminems alter ego Slim Shady.'

'London Calling' door Bruce Springsteen, Elvis Costello, Dave Grohl and Steven Van Zandt (2003)

In december 2002 overleed The Clash-frontman Joe Strummer. Een gebeurtenis die op de Grammy's van 2003 niet onopgemerkt voorbij mocht gaan, dachten Bruce Springsteen, Elvis Costello, Dave Grohl en Steven Van Zandt. De muzikanten eerden de zanger van de iconische punkband met een performance van 'Londen Calling'. Een hommage van vier muzikale helden voor de prijs van één.

'Cry Baby' en 'Piece Of My Heart' door Melissa Etheridge en Joss Stone (2005)

Janis Joplin is onvervangbaar, of er zijn op zijn minst twee vrouwen nodig om een eerbetoon aan haar te brengen. Die boodschap hadden Melissa Etheridge en Joss Stone begrepen in 2005. Op de 47e Grammy awards brachten ze hulde aan dé blueszangeres van de jaren zestig met Joplins 'Cry Baby' en de cover waarmee zowel Etheridge als Joplin scoorden 'Piece Of My Heart'.

'Natural Woman', 'Ain't No Way', 'Till You Come Back To Me', 'Think', 'Respect', 'Spirit In The Dark' en 'Sisters Are Doing It From Themselves' door Yolanda Adams, Martina McBride, Christina Aguilera, Jennifer Hudson en Florence Welch (2011)

Afgaande op het blok hierboven, weet u al dat u zich aan een stortvloed van Aretha Franklinnummers kan verwachten. In 2011 bundelden 5 zangeressen hun krachten om de Amerikaanse gospel-, soul- en R&B-zangeres muzikaal in de bloemetjes te zetten. Christina Aguilera, Florence Welch, Yolanda Adams, Martina McBride en Jennifer Hudson gaven tijdens hun optreden zowel samen als individueel het beste van zichzelf.

'Same Love' door Macklemore, Mary Lambert, Madonna, Ryan Lewis en Queen Latifah (2014)

De Grammy Awards zouden niet Amerikaans zijn, moest er niet af en toe een beetje show verkocht worden. In het midden van de muzikale samenwerking van Macklemore, Mary Lambert, Ryan Lewis en Queen Latifah zorgde die laatste voor de Hollywood-touch. Ze trouwde maar liefst 33 koppels live op de televisie. Smijt daar nog een streepje Madonna tegenaan en je hebt een show om u tegen te zeggen.

(JL)

Met meer dan tien miljoen verkochte exemplaren van zijn tweede album 'The Marshall Mathers LP' was het net hét jaar geweest van Eminem. Hij wist voor de Grammy Awards in 2001 dan ook maar liefst vier keer genomineerd te worden, waarvan hij er die avond drie zou verzilveren. Al werd het album niet door iedereen positief onthaald: voor het Staples Center kwamen mensen betogen tegen de volgens hen homofobe en gewelddadige teksten op het album. Dat hield Brits zanger Elton John niet tegen om samen met de Amerikaanse rapper het nummer 'Stan' live te brengen tijdens de ceremonie. John vond de heisa onterecht, 'omdat de teksten geschreven waren vanuit Eminems alter ego Slim Shady.'In december 2002 overleed The Clash-frontman Joe Strummer. Een gebeurtenis die op de Grammy's van 2003 niet onopgemerkt voorbij mocht gaan, dachten Bruce Springsteen, Elvis Costello, Dave Grohl en Steven Van Zandt. De muzikanten eerden de zanger van de iconische punkband met een performance van 'Londen Calling'. Een hommage van vier muzikale helden voor de prijs van één. Janis Joplin is onvervangbaar, of er zijn op zijn minst twee vrouwen nodig om een eerbetoon aan haar te brengen. Die boodschap hadden Melissa Etheridge en Joss Stone begrepen in 2005. Op de 47e Grammy awards brachten ze hulde aan dé blueszangeres van de jaren zestig met Joplins 'Cry Baby' en de cover waarmee zowel Etheridge als Joplin scoorden 'Piece Of My Heart'.Afgaande op het blok hierboven, weet u al dat u zich aan een stortvloed van Aretha Franklinnummers kan verwachten. In 2011 bundelden 5 zangeressen hun krachten om de Amerikaanse gospel-, soul- en R&B-zangeres muzikaal in de bloemetjes te zetten. Christina Aguilera, Florence Welch, Yolanda Adams, Martina McBride en Jennifer Hudson gaven tijdens hun optreden zowel samen als individueel het beste van zichzelf. De Grammy Awards zouden niet Amerikaans zijn, moest er niet af en toe een beetje show verkocht worden. In het midden van de muzikale samenwerking van Macklemore, Mary Lambert, Ryan Lewis en Queen Latifah zorgde die laatste voor de Hollywood-touch. Ze trouwde maar liefst 33 koppels live op de televisie. Smijt daar nog een streepje Madonna tegenaan en je hebt een show om u tegen te zeggen.(JL)