Hogwood was één van de meest invloedrijke vertolkers van de Musica Antiqua, een verzamelnaam voor muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok.

In 1973 richtte hij de "Academy of Ancient Music" op, een wedergeboorte van een gelijknamige instelling uit de 18e eeuw. Met dat orkest reisde de dirigent dertig jaar lang de wereld rond en bracht hij maar liefst 200 cd's uit.

De muziekwereld is erg aangedaan door dit verlies. "Christopher maakte op een even gemakkelijke en enthousiaste manier vrienden als muziek", vertelt de huidige voorzitter van het Academy of Ancient Music aan The Guardian.

Oude muziek op authentieke wijze

Hogwood was voorstander van de authentieke uitvoeringspraktijk. Dat wil zeggen dat hij zijn muziek bracht op oude instrumenten (of replica's) en in de authentieke speelstijl. In 1980 bracht hij een iconische uitvoering van Handel's Messiah uit, door BBC Music Magazine tot één van de beste vijftig opnames aller tijden gekroond.

Verder richtte Hogwood ook "The Early Music Consort" op, was hij het klavecimbel machtig en doceerde hij aan Harvard, Cambridge en Cornell.

Bewonder hoe Hogwood en zijn Academy of Ancient Music in onderstaand filmpje Mozart vertolken. (JC)

Hogwood was één van de meest invloedrijke vertolkers van de Musica Antiqua, een verzamelnaam voor muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok.In 1973 richtte hij de "Academy of Ancient Music" op, een wedergeboorte van een gelijknamige instelling uit de 18e eeuw. Met dat orkest reisde de dirigent dertig jaar lang de wereld rond en bracht hij maar liefst 200 cd's uit. De muziekwereld is erg aangedaan door dit verlies. "Christopher maakte op een even gemakkelijke en enthousiaste manier vrienden als muziek", vertelt de huidige voorzitter van het Academy of Ancient Music aan The Guardian.Oude muziek op authentieke wijzeHogwood was voorstander van de authentieke uitvoeringspraktijk. Dat wil zeggen dat hij zijn muziek bracht op oude instrumenten (of replica's) en in de authentieke speelstijl. In 1980 bracht hij een iconische uitvoering van Handel's Messiah uit, door BBC Music Magazine tot één van de beste vijftig opnames aller tijden gekroond.Verder richtte Hogwood ook "The Early Music Consort" op, was hij het klavecimbel machtig en doceerde hij aan Harvard, Cambridge en Cornell.Bewonder hoe Hogwood en zijn Academy of Ancient Music in onderstaand filmpje Mozart vertolken. (JC)