In de BBC-talkshow van Graham Norton bevestigde Bono dat hij al twintig jaar lijdt aan de chronische oogaandoening. 'Ik word behandeld en het komt wel goed met mij, maar ik wilde dit toch even verduidelijken.'

Glaucoom is een aandoening waarbij de druk op de oogbol toeneemt en indien dit niet behandeld wordt, kan het zicht van de persoon wegvallen. De ziekte zorgt ook voor een grote gevoeligheid aan licht en dat verklaart meteen ook waarom de zonnebril zo noodzakelijk is voor Bono.

Begin deze week verontschuldigde Bono zich nog voor het debacle met hun nieuwe plaat 'Songs of Innocence' die werd opgedrongen aan alle iTunes-gebruikers. 'Het was een megalomane actie.' (AB)

In de BBC-talkshow van Graham Norton bevestigde Bono dat hij al twintig jaar lijdt aan de chronische oogaandoening. 'Ik word behandeld en het komt wel goed met mij, maar ik wilde dit toch even verduidelijken.' Glaucoom is een aandoening waarbij de druk op de oogbol toeneemt en indien dit niet behandeld wordt, kan het zicht van de persoon wegvallen. De ziekte zorgt ook voor een grote gevoeligheid aan licht en dat verklaart meteen ook waarom de zonnebril zo noodzakelijk is voor Bono.Begin deze week verontschuldigde Bono zich nog voor het debacle met hun nieuwe plaat 'Songs of Innocence' die werd opgedrongen aan alle iTunes-gebruikers. 'Het was een megalomane actie.' (AB)