De drie bands werden door de StuBru-luisteraars gekozen uit acht finalisten. De winnaars spelen maandag het voorprogramma van Balthazar in de Ancienne Belgique in Brussel. In augustus staan ze ook op Pukkelpop.

I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson volgen op het palmares Brihang, Amongster en Folie Douce op. In 2013 wonnen Tout va bien, Soldier's Heart en Rhinos Are People Too.

"De Nieuwe Lichting is ons duwtje in de rug van jonge, aanstormende bands in Vlaanderen", zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen in een persbericht. "Er is ontzettend veel opkomend muzikaal rock- en poptalent in Vlaanderen waar we als radiozender een belangrijke promotor voor zijn. Een rol die ons op het lijf geschreven is. We stellen vandaag drie jonge topbands voor die je zeker in het oog moet blijven houden."

Het is intussen het derde jaar op rij dat de jongerenzender op zoek ging naar jonge wolven die de "muziek van morgen" mee zullen bepalen. In september 2014 schreven 800 bands zich in, waarvan er 60 werden geselecteerd.

Uiteindelijk koos een jury bestaande uit Flip Kowlier, Mario Goossens en Isolde Lasoen, de acht finalisten: Felix Pallas, Ides Moon, I Will, I Swear, Jacle Bow, Milo Meskens, St.-Grandson, Zinger en Zwartwerk.

Deze drie trokken aan het langste eind.

De drie bands werden door de StuBru-luisteraars gekozen uit acht finalisten. De winnaars spelen maandag het voorprogramma van Balthazar in de Ancienne Belgique in Brussel. In augustus staan ze ook op Pukkelpop. I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson volgen op het palmares Brihang, Amongster en Folie Douce op. In 2013 wonnen Tout va bien, Soldier's Heart en Rhinos Are People Too."De Nieuwe Lichting is ons duwtje in de rug van jonge, aanstormende bands in Vlaanderen", zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen in een persbericht. "Er is ontzettend veel opkomend muzikaal rock- en poptalent in Vlaanderen waar we als radiozender een belangrijke promotor voor zijn. Een rol die ons op het lijf geschreven is. We stellen vandaag drie jonge topbands voor die je zeker in het oog moet blijven houden." Het is intussen het derde jaar op rij dat de jongerenzender op zoek ging naar jonge wolven die de "muziek van morgen" mee zullen bepalen. In september 2014 schreven 800 bands zich in, waarvan er 60 werden geselecteerd. Uiteindelijk koos een jury bestaande uit Flip Kowlier, Mario Goossens en Isolde Lasoen, de acht finalisten: Felix Pallas, Ides Moon, I Will, I Swear, Jacle Bow, Milo Meskens, St.-Grandson, Zinger en Zwartwerk. Deze drie trokken aan het langste eind.