Ondanks de "mercy bin", waar bezoekers voor het eerst op I Love Techno anoniem en straffeloos drugs konden achterlaten, werden 208 feestvierders betrapt op gebruikershoeveelheden en onherroepelijk naar huis gestuurd, melden de lokale en federale politie.

Hoogtepunten

I Love Techno was dit jaar niet uitverkocht, in tegenstelling tot enkele voorgaande edities. Het indoorfestival in Flanders Expo lokt nog steeds een zeer internationaal publiek. "Ongeveer 60 procent van de bezoekers is afkomstig uit eigen land", aldus woordvoerder Julie Maricq. "Frankrijk is goed voor zilver, Nederland versiert brons."

Muzikaal kleurt het festival graag buiten de technolijntjes, met ook house, elektro, dubstep en trap acts. Hoogtepunten waren volgens de organisatie Disclosure en Gesaffelstein, net als Knife Party, Baauer, Martin Garrix, Laurent Garnier, Maxim en Booka Shade. De Belgische elektro-rockband Goose "bezette" de Yellow Room. De Compact Disk Dummies verrasten met Helmut Lotti.

Nultolerantie voor drugs

Op het festival geldt een nultolerantie voor drugs, de politie zette voor het eerst drugshonden in en het parket stelde een "mercy bin" ter beschikking waarin gebruikers anoniem en straffeloos verdovende middelen kwijt konden.

"Alles wat in de ton gaat, wordt in beslag genomen en aan toxicologische labo's overgemaakt", verduidelijkt parketwoordvoerder Annemie Serlippens. "In samenwerking met het Early Warning System (EWS) worden professionals verwittigd van nieuw gedetecteerde gevaarlijke producten."

Ondanks die "genademogelijkheid" werden 208 personen betrapt met gebruikershoeveelheden cannabis, marihuana, cocaïne en MDMA, waardoor ze hun toegangsbandje verloren. Het parket stelde drie gerechtelijke dossiers op tegen dealers.

Het Rode Kruis verzorgde 266 feestvierders, vooral voor problemen met alcohol en oververhitting, en 39 van hen werden opgenomen in het ziekenhuis.

Op 8 november 2014 viert I Love Techno zijn twintigste verjaardag. (Belga/MS)

Ondanks de "mercy bin", waar bezoekers voor het eerst op I Love Techno anoniem en straffeloos drugs konden achterlaten, werden 208 feestvierders betrapt op gebruikershoeveelheden en onherroepelijk naar huis gestuurd, melden de lokale en federale politie.Hoogtepunten I Love Techno was dit jaar niet uitverkocht, in tegenstelling tot enkele voorgaande edities. Het indoorfestival in Flanders Expo lokt nog steeds een zeer internationaal publiek. "Ongeveer 60 procent van de bezoekers is afkomstig uit eigen land", aldus woordvoerder Julie Maricq. "Frankrijk is goed voor zilver, Nederland versiert brons." Muzikaal kleurt het festival graag buiten de technolijntjes, met ook house, elektro, dubstep en trap acts. Hoogtepunten waren volgens de organisatie Disclosure en Gesaffelstein, net als Knife Party, Baauer, Martin Garrix, Laurent Garnier, Maxim en Booka Shade. De Belgische elektro-rockband Goose "bezette" de Yellow Room. De Compact Disk Dummies verrasten met Helmut Lotti.Nultolerantie voor drugs Op het festival geldt een nultolerantie voor drugs, de politie zette voor het eerst drugshonden in en het parket stelde een "mercy bin" ter beschikking waarin gebruikers anoniem en straffeloos verdovende middelen kwijt konden. "Alles wat in de ton gaat, wordt in beslag genomen en aan toxicologische labo's overgemaakt", verduidelijkt parketwoordvoerder Annemie Serlippens. "In samenwerking met het Early Warning System (EWS) worden professionals verwittigd van nieuw gedetecteerde gevaarlijke producten." Ondanks die "genademogelijkheid" werden 208 personen betrapt met gebruikershoeveelheden cannabis, marihuana, cocaïne en MDMA, waardoor ze hun toegangsbandje verloren. Het parket stelde drie gerechtelijke dossiers op tegen dealers. Het Rode Kruis verzorgde 266 feestvierders, vooral voor problemen met alcohol en oververhitting, en 39 van hen werden opgenomen in het ziekenhuis. Op 8 november 2014 viert I Love Techno zijn twintigste verjaardag. (Belga/MS)