De passage van Madonna in Sint-Petersburg, op 9 augustus, kan nog een staartje krijgen. De queen of pop riep tijdens haar concert in Sint-Petersburg op om roze armbandjes, die de avond zelf werden uitgedeeld, in de lucht te houden als steun voor homo's en lesbiennes. Dat pikken enkele Russische militanten van ultranationalistische groeperingen niet. Zij voelen zich beledigd en vragen zowat 8,5 miljoen schadevergoeding.

De activisten beroepen zich op een Russische wet die promotie van homoseksualiteit aan minderjarigen verbiedt. Die wet werd in februari goedgekeurd. Tijdens het optreden zaten kinderen in het publiek. De rechtbank beslist voor het eind van de week of de klacht ontvankelijk is. (DB)

De passage van Madonna in Sint-Petersburg, op 9 augustus, kan nog een staartje krijgen. De queen of pop riep tijdens haar concert in Sint-Petersburg op om roze armbandjes, die de avond zelf werden uitgedeeld, in de lucht te houden als steun voor homo's en lesbiennes. Dat pikken enkele Russische militanten van ultranationalistische groeperingen niet. Zij voelen zich beledigd en vragen zowat 8,5 miljoen schadevergoeding.De activisten beroepen zich op een Russische wet die promotie van homoseksualiteit aan minderjarigen verbiedt. Die wet werd in februari goedgekeurd. Tijdens het optreden zaten kinderen in het publiek. De rechtbank beslist voor het eind van de week of de klacht ontvankelijk is. (DB)