De Amerikaanse liedjestekstenschrijver Gerry Goffin, bekend van talrijke hits waaronder 'The Loco-Motion' van Little Eva, is op 75-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Los Angeles. Dat heeft zijn ex-vrouw, zangeres Carole King, bekendgemaakt via Facebook. Het overlijden werd bevestigd door Goffins vrouw Michele.

Goffin schreef de meeste van zijn liedjes in samenwerking met Carole King, met wie hij in het huwelijk trad in 1959. Samen penden ze de ene pophit na de andere, waarvan er zeven op nummer één stonden in de Amerikaanse Top 50, zoals Whitney Housons 'Saving All My Love For You'. Ook klassiekers als '(You Make Me Feel Like) A Natural Woman' van Aretha Franklin, 'Some Kind of Wonderful' van The Drifters, 'Pleasant Valley Sunday' van The Monkees en 'Crying In The Rain' van Everly Brothers zijn van zijn hand.

Goffin en King scheidden in 1968 na een huwelijk van negen jaar, waarin zij twee kinderen kregen. 'Garry was mijn eerste grote liefde', zegt King in een bericht. 'Hij had een grote impact op mij en bij uitbreiding de hele wereld. Garry was een goed mens, dynamisch ook. Zijn woorden en creatieve invloed zal nog generaties nazinderen.'

In 1990 werd Goffin samen met King ingeleid in de Rock and Roll Hall of Fame. In 1995 hertrouwde hij met Michele. (Belga/DB)

5 hits die Goffin schreef

'A Natural Woman' in de versie van Carole King

De Amerikaanse liedjestekstenschrijver Gerry Goffin, bekend van talrijke hits waaronder 'The Loco-Motion' van Little Eva, is op 75-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Los Angeles. Dat heeft zijn ex-vrouw, zangeres Carole King, bekendgemaakt via Facebook. Het overlijden werd bevestigd door Goffins vrouw Michele. Goffin schreef de meeste van zijn liedjes in samenwerking met Carole King, met wie hij in het huwelijk trad in 1959. Samen penden ze de ene pophit na de andere, waarvan er zeven op nummer één stonden in de Amerikaanse Top 50, zoals Whitney Housons 'Saving All My Love For You'. Ook klassiekers als '(You Make Me Feel Like) A Natural Woman' van Aretha Franklin, 'Some Kind of Wonderful' van The Drifters, 'Pleasant Valley Sunday' van The Monkees en 'Crying In The Rain' van Everly Brothers zijn van zijn hand.Goffin en King scheidden in 1968 na een huwelijk van negen jaar, waarin zij twee kinderen kregen. 'Garry was mijn eerste grote liefde', zegt King in een bericht. 'Hij had een grote impact op mij en bij uitbreiding de hele wereld. Garry was een goed mens, dynamisch ook. Zijn woorden en creatieve invloed zal nog generaties nazinderen.' In 1990 werd Goffin samen met King ingeleid in de Rock and Roll Hall of Fame. In 1995 hertrouwde hij met Michele. (Belga/DB)5 hits die Goffin schreef'A Natural Woman' in de versie van Carole King