Drie Nederlandse regisseurs hebben een indrukwekkende documentaire gemaakt over posttraumatische stress-stoornissen bij oud-soldaten die dienden in oorlogstijden. In de interactieve muziekdocu 'Hidden Wounds' doen meer dan twintig veteranen hun verhaal. Over de moeilijkheden om opnieuw in het burgerleven te stappen. Oorlog laat littekens na, maar de echte wonden gaan schuil achter hun gezichten. Pijnlijke getuigenissen hoor je door te klikken op de icoontjes in de film.

De filmmakers haalden hun inspiratie bij het gelijknamige nummer van dEUS. In 'Hidden Wounds' - uit het album 'Following Sea' - zingt Tom Barman over Jimmy Johnson, een Britse militair die in de jaren '70 vocht in Noord-Ierland, maar na zijn dienstjaren aan lager wal raakte. Hij scheidde van zijn vrouw, raakte aan de drank, worstelde met paniekaanvallen, en belandde uiteindelijk achter de tralies voor moord.Vanuit zijn cel voert hij campagne om zich als voorbeeld te stellen van de verregaande en verschrikkelijke gevolgen die posttraumatische stress met zich mee kan brengen.

Bekijk Hidden Wounds (in Firefox) (DB)

Drie Nederlandse regisseurs hebben een indrukwekkende documentaire gemaakt over posttraumatische stress-stoornissen bij oud-soldaten die dienden in oorlogstijden. In de interactieve muziekdocu 'Hidden Wounds' doen meer dan twintig veteranen hun verhaal. Over de moeilijkheden om opnieuw in het burgerleven te stappen. Oorlog laat littekens na, maar de echte wonden gaan schuil achter hun gezichten. Pijnlijke getuigenissen hoor je door te klikken op de icoontjes in de film. De filmmakers haalden hun inspiratie bij het gelijknamige nummer van dEUS. In 'Hidden Wounds' - uit het album 'Following Sea' - zingt Tom Barman over Jimmy Johnson, een Britse militair die in de jaren '70 vocht in Noord-Ierland, maar na zijn dienstjaren aan lager wal raakte. Hij scheidde van zijn vrouw, raakte aan de drank, worstelde met paniekaanvallen, en belandde uiteindelijk achter de tralies voor moord.Vanuit zijn cel voert hij campagne om zich als voorbeeld te stellen van de verregaande en verschrikkelijke gevolgen die posttraumatische stress met zich mee kan brengen.Bekijk Hidden Wounds (in Firefox) (DB)