Het Beste Metaal wordt een dubbelalbum: de band zelf stelt één schijfje samen, de fans mogen de nummers voor de tweede cd selecteren. Daarvoor zullen fans hun vijf favorieten kunnen aanduiden uit een oeuvre dat nu al vier ep's en vier albums telt: Akattemets, Nie voe kinders, Ploegsteert en Calais, dat twee jaar geleden uitkwam.

Wat wellicht de selectie zal halen, is Ploegsteert. Met dat nummer stond Het Zesde Metaal afgelopen weekend nog op de tweede plaats in de Lage Landenlijst van Radio 1, nadat het lied de lijst twee jaar op rij aanvoerde.

De actie van Het Zesde Metaal is geen primeur in de Belgische pop. Eerder mochten de fans van Clouseau al een deel van de compilatieplaat Clouseau 30 samenstellen.

Stemmen kan hier.

Het Beste Metaal wordt een dubbelalbum: de band zelf stelt één schijfje samen, de fans mogen de nummers voor de tweede cd selecteren. Daarvoor zullen fans hun vijf favorieten kunnen aanduiden uit een oeuvre dat nu al vier ep's en vier albums telt: Akattemets, Nie voe kinders, Ploegsteert en Calais, dat twee jaar geleden uitkwam.Wat wellicht de selectie zal halen, is Ploegsteert. Met dat nummer stond Het Zesde Metaal afgelopen weekend nog op de tweede plaats in de Lage Landenlijst van Radio 1, nadat het lied de lijst twee jaar op rij aanvoerde. De actie van Het Zesde Metaal is geen primeur in de Belgische pop. Eerder mochten de fans van Clouseau al een deel van de compilatieplaat Clouseau 30 samenstellen.