Dit jaar zijn 91 zwarte studenten begonnen aan een opleiding aan de prestigieuze Britse universiteit, een toename van bijna 50 procent ten opzichte van vorig jaar. Het brengt het totale aantal Britse studenten met Afrikaanse roots aan Cambridge voor het eerst in de geschiedenis boven de 200.

Vorig jaar kondigde muziekster Stormzy aan dat hij twee beurzen zou helpen opzetten om zwarte Britse studenten aan de universiteit te ondersteunen tijdens hun volledige studietijd. Afgelopen maand augustus volgde een aankondiging dat hij opnieuw het collegegeld en de onkosten van nog twee extra studenten zal bekostigen.

Naar eigen zeggen doet Stormzy zijn daad van filantropie omdat hij vroeger zelf heeft ondervonden dat veel mensen uit zijn gemeenschap niet beseften dat studeren aan een universiteit ook voor hen een optie was.

'Er zijn zoveel zwarte jongeren die briljant genoeg zijn om een academische studie aan te kunnen maar toch de stap niet wagen', liet hij eerder optekenen. 'Ik hoop dat dit een kleine herinnering kan zijn dat de kansen er zijn om gegrepen te worden. Als het budget een barrière vormt, wil ik helpen om dat voor sommigen al weg te halen.'

Cambridge zegt dat door het aanbod van Stormzy veel meer zwarte studenten informeren naar de mogelijkheden om er te studeren. Dat heeft geleid tot de opvallende toename van het aantal inschrijvingen, ook van studenten die de beurs van Stormzy niet hebben gekregen. Stormzy treedt in de voetsporen van de Amerikaanse rappers zoals Jay-Z en Nicky Minaj. Ook zij steunen in hun land enkele beursstudenten.

Dit jaar zijn 91 zwarte studenten begonnen aan een opleiding aan de prestigieuze Britse universiteit, een toename van bijna 50 procent ten opzichte van vorig jaar. Het brengt het totale aantal Britse studenten met Afrikaanse roots aan Cambridge voor het eerst in de geschiedenis boven de 200.Vorig jaar kondigde muziekster Stormzy aan dat hij twee beurzen zou helpen opzetten om zwarte Britse studenten aan de universiteit te ondersteunen tijdens hun volledige studietijd. Afgelopen maand augustus volgde een aankondiging dat hij opnieuw het collegegeld en de onkosten van nog twee extra studenten zal bekostigen.Naar eigen zeggen doet Stormzy zijn daad van filantropie omdat hij vroeger zelf heeft ondervonden dat veel mensen uit zijn gemeenschap niet beseften dat studeren aan een universiteit ook voor hen een optie was.'Er zijn zoveel zwarte jongeren die briljant genoeg zijn om een academische studie aan te kunnen maar toch de stap niet wagen', liet hij eerder optekenen. 'Ik hoop dat dit een kleine herinnering kan zijn dat de kansen er zijn om gegrepen te worden. Als het budget een barrière vormt, wil ik helpen om dat voor sommigen al weg te halen.' Cambridge zegt dat door het aanbod van Stormzy veel meer zwarte studenten informeren naar de mogelijkheden om er te studeren. Dat heeft geleid tot de opvallende toename van het aantal inschrijvingen, ook van studenten die de beurs van Stormzy niet hebben gekregen. Stormzy treedt in de voetsporen van de Amerikaanse rappers zoals Jay-Z en Nicky Minaj. Ook zij steunen in hun land enkele beursstudenten.