Automatische update:
Aan
Uit
De nieuwste eerst De oudste eerst

Verslag Ride: Nostalgisch, wij?

Reünie, Ride, Renaissance: onze reporter was zodanig onder de indruk van de indieband dat hij spontaan ging allitereren. Vier sterren alstublieft! Lees zijn verslag hier, bekijk de beelden hier

Damon De Backer
© Damon De Backer

Verslag Alt-J: heldere hemel, hogere sferen

Het Britse trio had alle omstandigheden mee op Pukkelpop: heldere hemel, halve maan, zwoele temperatuur. Én een perfecte klankmix. Toch kon onze reporter maar drie sterren uitdelen. Lees hier waarom.

(De beelden kan je dan weer hier terugvinden)

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

De Lijn is er klaar voor

... (laat ons raden) Tessenderlo?

Recycleren, wie z'n best doet zal het leren

Laat geen zwijnenstal achter! De recycleerpunten op de campings zijn geopend, maak er nuttig gebruik van en denk aan de mensen die uw rotzooi moeten opruimen en het gras waar u volgend jaar ook graag gezapig op zou neerzijgen.

Campings lopen leeg

Extra dag?

Beelden Underworld en Netsky

Nu al heimwee naar het feestje van gisteravond? Haal herinneringen op met deze foto's van de sets van Netsky en Underworld

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Taxi mama

Je kan natuurlijk ook altijd beroep doen op je ouders. Let wel dat ze zich niet fout parkeren, want je wil je kater echt niet uitzweten in het depot voor weggesleepte wagens...

Festivalgangers ontwaken

De festivalgangers ontwaken rustig uit hun roes en maken zich op voor de grote uittocht onder een nu al weer bloedhete zon. Treinen en bussen rukken massaal uit om de stroom feestvierders veilig en wel thuis te brengen. Er zijn shuttlebussen naar Hasselt station ingelegd en allicht krijgt ook het piepkleine perron in Kiewit heel wat moegedanste voeten over haar beton.

De terugreis is, net als de heenreis, inbegrepen in je festivalticket

Merci!

Feestnacht 3.0 wordt ingezet

Onze bedtijd is al lang verstreken. Wij dekken deze liveblog toe voor de nacht, maar morgenochtend kan je hier opnieuw terecht voor de recensies van de headliners van deze laatste Pukkelpopdag.

Op de festivalweide gaat het feestje nog even door.

Om vier uur draait de allerlaatste Boiler Room DJ, Michael Midnight, de volumeknop van Pukkelpop 2015 dicht. Naar goede traditie zal het publiek ook de dertigste editie van het festival met veel animo afsluiten.

Vijf sterren voor Evil Superstars

The holy spirit came home, zaterdag in de Marquee. Speciaal voor dertig jaar Pukkelpop floot Mauro Pawlowski zijn eerste gruppo nog eens bij mekaar. Het werd een legendarisch Limburgs onderonsje. Lees het verslag

Hulp gevraagd!

Laatste kans om van de grond te gaan

Verslag Todd Terje & The Olsens: Fiesta trøpical

Met op hetzelfde moment Tyler, The Creator in de Club en Tame Impala in de Marquee had Todd Terje niet bepaald het beste lotje getrokken wanneer het uurrooster van Pukkelpop werd opgemaakt. Maar de Noorse discokadet lokte toch een pak volk naar de Castello, waaronder onze reporter. Lees zijn verslag hier, de beelden zijn hier te bekijken.

Damon De Backer
© Damon De Backer

BOEM!

Verslag Tame Impala: de grote sprong voorwaarts

"Soms moet je een deel van je fans afstoten om een nieuw publiekssegment aan te kunnen boren. Het ziet er nu al naar uit dat Tame Impala de clubs is ontgroeid en is doorgestoten naar de grotere arena's." Lees het verslag en bekijk de foto's

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Raving George bij platenlabel Tiga

Raving George - Charlotte De Witte - heeft net bekend gemaakt dat er in het najaar enkele technonummers van haar zullen verschijnen bij Turbo Recordings, het label van Tiga. Deze avond testte ze al een paar tracks uit op het Pukkelpoppubliek. Met succes. "Ik heb echt een gigantisch grote smile", verduidelijkte De Witte voor de luisteraars van Studio Brussel

Cash Cash op Pukkelpop

NMBS is van de partij

Zouden ze de massale uittocht van morgen al vrezen?

In beeld: Evil Superstars

De doortocht van Evil Superstars was zonder twijfel legendarisch. Dankzij onze festivalfotograaf ben jij er ook een beetje bij geweest.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Ondertussen in de boiler room...

De Boiler Room en Dance Hall slokken stromen enthousiaste feestvierders binnen. De avond valt over Pukkelpop en beide danspodia zullen deze nacht onder meer A-Trak, The Magician en Underworld een platform bieden.

Alt-J in openlucht, hit or miss?

De obscure sound van de Britse band Alt-J bewees zich meermaals in tenten en concertzalen, maar straks staan de jongens in openlucht, op de Main Stage. Dat die setting hen ook afgaat bewijst hun doortocht op Glastonbury, waar ze op klaarlichte dag, tussen Lionel Richie en Paul Weller in, een fantastische set speelden.

Een verjaardagspiñata voor Pukkelpop!

Video niet gevonden

Verslag Son Lux: dwarse avant-pop met duister randje

Lange tijd was Son Lux het artistieke alter ego van Ryan Lott, maar sinds zijn jongste cd 'Bones' slaat de naam op een heuse band. Daarmee maakte de uit Brooklyn afkomstig muzikant nu ook zijn opwachting op Pukkelpop en de fans zagen dat het goed was, onze redacteur was iets kritischer. Beelden vind je hier.

Damon De Backer
© Damon De Backer

Comeback Arbeid Adelt!

Nieuwe plaat Arbeid Adelt!

Marcel Vanthilt, die daarstraks nog de Evil Superstars mocht aankondigen, heeft blijkbaar samen met de andere Arbeid Adelt!-leden een handtekening gezet onder een platencontract bij Excelsior Recordings, en daar hoort ook vers materiaal bij!

In beeld: The Offspring

I'm not a trendy asshole! De mannen van The Offspring staan op de Main Stage en onze fotograaf is erbij. Het bewijs.

Damon De Backer
© Damon De Backer

Verslag Kate Tempest: Tien voor turbotaal

Het was pompen of verzuipen in de aanzwellende woordenstroom van Kate Tempest. Onze muziekredacteur bond zijn reddingsvest aan en schreef dit verslag. De foto's kan je hier bekijken.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Applausje voor jezelf!

Verslag Howling: zonder uitroeptekens

Dansmuziek voor muurbloempjes? Pasteltechno? Folktronica? Het geluid van Howling laat zich niet makkelijk omschrijven, maar onze redacteur deed zijn best tijdens het tikken van dit verslag. Bekijk de bijhorende foto's hier.

Damon De Backer
© Damon De Backer

Stress bij Netsky

Om 23:45 sluit Netsky de Main Stage van Pukkelpop af. Een hele eer. In een interview met Studio Brussel heeft Netsky het over "de portie gezonde stress" waardoor optredens interessant blijven. "Ik denk dat ik altijd een beetje nerveus zal zijn voor een show." Zou je denken?

Evil Superstars momenteel op podium Marquee

Verrijzen, het kan - wasn't it Jesus who said it? Speciaal voor de dertigste verjaardag van Pukkelpop haalt Mauro Pawlowski zijn Evil Superstars nog eens van stal, zeventien jaar na hun laatste concert in Kiewit. Momenteel staan de Superstars op het podium van de Marquee

Viet Cong: gitaren als granaten

Het Canadese Viet Cong deelde in de Club de ene uppercut na de andere uit. Onze redacteur onderging de mokerslagen en schreef een verslag. Beelden kan je hier bekijken.

Damon De Backer
© Damon De Backer

War On Drugs versus Hazodi

War on Drugs op het hoofdpodium van Pukkelpop, het is toepasselijk na de social media maatregelen die politie Hazodi aankondigde voor het festival. Benieuwd hoe druk hun monitors aan het flitsen zijn nu deze band aan het spelen is? Wij gokken: heel druk!

Belgen houden van Alt-J

In een gesprek met Studio Brussel doen de bandleden van Alt-J uit de doeken waarom ze zo graag in België spelen. "We hebben veel trouwe Belgische fans, waarschijnlijk omdat jullie zo goed Engels spreken. Onze lyrics betekenen meer voor jullie."

Alt-J staat om 21:35 op de Main Stage

Smeren of lesje leren

De zon straalt nog steeds genadeloos neer op de festivalgangers. Vergeet je niet te beschermen! Aan de inkom worden er heel wat oogjes dichtgeknepen voor flacons zonnecrème in je festivalrugzak, maar ook de infostand herbergt SPF

Interview The Sore Losers

Herbekijk het interview dat de jongens van The Sore Losers aan Jim TV gaven hier

BELGA
© BELGA

Verslag Condor Gruppe @ Wablief?!

Condor Gruppe tekende present op het Wablief?!-podium. Onze muziekredacteur omschreef hun doortocht als "zinnenprikkelende muziek voor fictieve films". Lees het volledige verslag hier en bekijk de beelden van onze fotograaf hier

Damon De Backer
© Damon De Backer

Klaar voor het podium

De jongens van All Time Low mochten daarstraks het beste van zichzelf geven voor een luid krijsend, toegewijd puberpubliek. Daar moesten ze zichzelf wel even op voorbereiden. Bekijk de video en try this at home!

Plee-plezier

Pukkelpop heeft dit jaar aan bijna alle podia "echte" toiletpotten voorzien. Deze nieuwe maatregel wordt zeer gesmaakt bij de festivalgangers

Eerste video's van vandaag

We zijn nog lang niet aan de headliners van vandaag, maar Pukkelpop loste al wel video's van de eerste acts van vanmiddag. Voor fans van The Dear Hunter is er de liveversie van Whisper, voor die van Dolomite Minor de captatie van Watch Yourself.

Review: Shamir

Onze recensent ging naar Shamir en kwam tevreden terug. "Popmuziek is al lang geen vies woord meer, en de popliedjes van Shamir zitten goed in elkaar. Zijn teksten zijn vaak gevoelig en/of confronterend, maar de beats mikken op vervoering." Lees de rest van zijn relaas hier.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Cancel Tale of Us

Het houseduo Tale of Us zal vanavond de Castello niet afsluiten. Ze worden niet vervangen, waardoor Four Tet daar de afsluiter wordt tussen 22.00 en 23.30 uur.

In beeld: Viet Cong

In de Club trok daarstraks Viet Cong ten strijde. De Canadese versie, welteverstaan. De wapens? Een van de beste platen van het jaar en héél veel herrie. Onze fotograaf maakte van een en ander een mooie beeldreeks.

Damon De Backer
© Damon De Backer

In beeld: Shamir

Genres, daar doet Shamir niet aan mee. Terecht ook, want waar de heupen spreken, moet al de rest zijn mond houden. Behalve als je in prachtige beelden communiceert, zoals onze fotograaf. Hij maakte een fotoreeks van Shamirs optreden in de Dance Hall.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

The Sore Losers geven voorsmaakje nieuw album

Pukkelpop 2015 kende al wat primeurs. Zo dropte Go March gisteren nog zijn eerste single en lanceerde Radkey zijn debuutplaat op dezelfde dag. The Sore Losers hebben dan weer beloofd om zo dadelijk op de Main Stage een nummer van hun nog te verschijnen derde plaat te spelen. "De song heet Call it bad", vertelden de Limburgers op Studio Brussel. En hoe het nummer klinkt? "Fantastisch", antwoordde de band simultaan.

In beeld: Kate Tempest

Haar inspiratiebronnen heten Joyce, Yeats en Woolf en toch is Kate Tempest een van de hipste acts van het moment. Onze fotograaf trok naar de Castello, dompelde zich onder in haar rhymes en kwam met deze fotoreeks terug.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

In beeld: Jamie xx

Nog één lading foto's van gisteren had u te goed, namelijk die van de enige dj-set die onze fotografen op de gevoelige plaat vastleggen deze Pukkelpop. Jamie xx speelde gisteren de Dance Hall plat en Thomas Sweertvaegher zorgde voor prachtige foto's.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Viet Cong

De Canadezen van Viet Cong zijn net aan hun set begonnen in de Club. De postpunkband is een van de meest gehypete acts van het moment. Ook in onze aanraderslijst kreeg Viet Cong een plaatsje. Eerder hadden we ook al een gesprek met hen: "Festivalsets zijn doorgaans gemakkelijker, omdat een festival niet om één band draait. Veel mensen betalen een duur ticket zonder zelfs maar te weten wie er komt spelen."

In beeld: Benjamin Booker

Een stevige hutsepot van soul, blues en rock. Dat serveerde Benjamin Booker vanmiddag aan zijn gasten in de Club. Ook onze fotograaf schoof mee aan. Check hier de beelden.

Damon De Backer
© Damon De Backer

Review: Slaves

Waren The Stooges aangekondigd op Pukkelpop? Neen, het was gewoon Slaves die deftig van jetje gaven in de Marquee. Na de beelden, nu ook de review.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Review: Pond

"'Ik weet niet hoe lang jullie al op zijn maar... It's fucking early, man', voerde de tweede gitarist aan, net voor hij een fles wijn aan de lippen zette." Zo ging het er dus aan toe bij Pond. Onze recensent laafde zich enkel aan de muziek en kwam met deze review uit de Club.

Damon De Backer
© Damon De Backer

Een glimp van de backstage

Drum-'n-bassartiest Wilkinson treedt pas rond halftien aan in de Dance Hall, maar hij is nu al in Kiewit. Meteen dropte iemand van zijn band een foto van zijn kleedkamer op Twitter.

Het is weer Couckenvuilnisbak

De vuilnisbakken op Pukkelpop worden al enkele jaren opgefleurd door de diertjes van het Knuffelbos, bekend van Humo. Dat is dit jaar niet anders. De schattige beestjes brachten als tegengewicht voor al die snoezigheid Marc Coucke mee.

Meuris baas van de Wablief?!

Zoals Mauro gisteren de Wablief?!-tent mocht cureren, is het vandaag de beurt aan Stijn Meuris. Onder zijn vleugels traden Statue en Toxic Shock al op en is Douglas Firs nu aan zijn set bezig. Later volgen ook nog o.a. Raketkanon en Dez Mona. Meuris sluit de Wablief?! zelf af met zijn band.

All Time Low en de rest

In de schaduw van de meisjesmagneten van All Time Low dient er zich een verscheurende keuze aan. Leiden je dansbenen je naar Red D ft. Lady Linn in de Boiler Room, kies je voor de gevoelige folk van Douglars Firs in de Wablief?! of trek je naar spoken wordartieste Kate Tempest in de Castello? Ons recensententeam vereert alvast die twee laatsten met een bezoekje, waarover straks meer.

Review: Jamie xx

Een dj-set recenseren, we doen het niet vaak. Maar als de platenruiter Jamie xx heet, valt er altijd een uitzondering te maken. Onze review van zijn set vind je hier.

Jamie xx
© Jamie xx

In beeld: Pond

Onze fotograaf gaf alweer het volle pond bij de set van... Pond. Bekijk zijn werk hier.

Damon De Backer
© Damon De Backer

PukkelpopDrugs

De Twitterstorm over het plan van politiezone HAZODI om de sociale media te checken op o.a. drugsdealers, is intussen al wat gaan liggen. Voor wie er niet genoeg van krijgen, is er een speciale Twitteraccount die alle updates over pilletjes en poedertjes verspreidt. Uiteraard een parodieaccount... of niet, zeggen ze zelf.

In beeld: Slaves

Slaves speelde vanmiddag in de Marquee. Britse punk was het plan, loeiharde Britse punk is het geworden. Onze fotograaf heeft vooralsnog geen gehoorapparaat nodig en, wat meer is, hij hield een reeks knappe foto's over aan de set.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Dez Mona heeft er zin in

Pas binnen acht uur staat Dez Mona in de Wablief?!, maar frontman Gregory Frateur staat nu al te trappelen om het podium op te stappen.

Fat White Family in woord en beeld

U weet al dat onder andere The Germans en Goat de Wablief?! gisteren onder stoom hebben gezet, maar er was ook Fat White Family, een zootje ongeregeld dat wat woede had geleend van The Stooges. De recensie vind je hier, het beeldverslag vind je hier.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Make-uptips voor op de weide

Welke make-up moet je dragen op een plaats waar het altijd stoffig is en de kans op een brandende zon even groot is als die op een plensbui? Senior make up artist Ines Borgonjon deelde haar tips en tricks met Weekend Knack.

Voorwerp kwijt? Niks verloren!

Pukkelpop werkt dit jaar samen met Parcify, een bedrijfje dat verloren voorwerpen terug naar de eigenaar brengt... op de weide. Het enige wat je moet doen is het verlies signaleren op Facebook of Twitter via de hashtag #pkp15lost, voor de rest zorgt het Parcifyteam. Meer info over het systeem vind je hier.

Again many lost items returned to their owners #atyourservice #pkp15lost

Posted by Parcify on vrijdag 21 augustus 2015

Livestream

Ook vandaag zendt Skynet enkele concerten live uit. Vier bands hebben tot nu toe bevestigd: Benjamin Booker (14.05 uur, Club), Manchester Orchestra (14.05 uur, Marquee), Viet Cong (15.35 uur, Club) en The Sore Losers (16.20 uur, Main Stage).

De livestream van Pukkelpop vind je hier.

In beeld: Major Lazer

U ging vrijdag twerkend de nacht in met de act die twee jaar geleden Neil Young verving. Major Lazer was de naam, gewillig het publiek. Onze fotograaf hield zijn T-shirt aan en zorgde voor mooie foto's.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Extra fietsenstalling

Door het schitterende weer zakken veel Pukkelpoppers met de fiets naar het festival af. De fietsenparking vlakbij de ingang puilde de voorbije dagen dan ook uit. Bij grote drukte wordt de parking van Intro, schuin tegenover de kerk van Kiewit, een tweede fietsenstalling. Fietsers maken ook kans om een fietstas te winnen, gemaakt van gerecycleerde Pukkelpopbanners.

Aftermovie dag 2

Net zoals voor donderdag balde de organisatie enkele impressies van gisteren samen in een filmpje. Het moet gezegd: zelfs met wat vettiger haar en het Kiewitse stof op de huid ziet u er fantastisch uit.

In de rij voor een petje

Net als de vorige dagen is de wachtrij voor een petje van Pukkelpopsponsor Maes weer heel lang. Maes is ook de brouwer van de PKP Pint, een speciaal festivalbiertje dat je kan drinken in de Baraque Futur.

En...start!

De progrockers van The Dear Hunter hebben net hun set afgetrapt in de Marquee. Binnen luttele minuten volgt het beenharde rockduo Dolomite Minor in de Club.

Gratis drinkwater op het festivalterrein

De weerkaarten kleuren weer oranje en rood vandaag. In Kiewit lopen de temperaturen zelfs op tot 30°. Veel water drinken is dus de boodschap. De organisatie voorziet gratis drinkwater op twee plaatsen: aan de Dance Hall en aan de Club.

Review: Trixie Whitley

"Een crowdsurfende Trixie Whitley, dát hadden we niet zien aankomen. De make-up op haar linkeroog was helemaal uitgelopen toen ze terug het podium op kroop. Een rock chick maalt daar niet om." Onze recensent werd van zijn sokken geblazen door de set van de Amerikaans-Gentse zangeres. Dit is zijn relaas.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

All Time Low: dé publiekstrekker in de namiddag

De Amerikaanse pretpunkers van All Time Low treden pas om 14.45 aan op de Main Stage, maar nu al gonzen de sociale media van de voorpret. Het is duidelijk dat heel wat Pukkelpoppers, vooral van de jonge en vrouwelijke soort, uitkijken naar de band. Helaas kunnen niet alle fans erbij zijn.

Review: Goat

Abstracte visuals, lang uitgesponnen soundscapes en maskers: Goat bracht niet meteen een hapklare set. Of onze recensent het kon verteren, lees je hier.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Bossaball op de camping

Wie een reden zoekt om nog wat te dutten op de camping: vergeet het. Op beide campings is er namelijk een sport- en spelzone. Daar kun je fitnessen, voetballen en badmintonnen, maar ook bossaballen. De sport bestaat nog maar een paar jaar en is een spectaculaire combinatie van voetbal, volleybal, capoeira en trampolinespringen.

Tijd om de Pukkelpoppers voor de laatste keer wakker te maken !! #pukkelpop #pkp15 #wakeup #riseandshine #musicandsports

Posted by Bossaball Club Belgium on zaterdag 22 augustus 2015

Video: Avant Gardener (Courtney Barnett)

Ondertussen dropte Pukkelpop op YouTube al heel wat footage van gisteren, waaronder Avant Gardener uit de Clubset van Courtney Barnett. Kunt u meteen zelf oordelen of de drie sterren van onze reporter rechtvaardig zijn.

In beeld: Goat

Een Zweedse band in de Wablief?!, euh... wablief? Sowieso is Goat al niet het soort gezelschap dat je 's avonds alleen op straat wil tegenkomen. Onze fotograaf waagde het er toch op en kwam levend terug met fraaie foto's.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Review: The Gaslight Anthem

Bruce Springsteen en The Clash maakten vrijdag een kloek liefdeskind in de Marquee. The Gaslight Anthem, staat op het geboortekaartje. Wij stuurden geen drie koningen, wel drie sterren. Waarom? Dat lees je hier.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

U bent nog steeds een fijn publiek

"Wie danst er nog?" vraagt Stijn Meuris. "Wij!" antwoordt Pukkelpop unisono. Ook op het einde van dag 2 blijft u party'en like it's 1985. Onze fotograaf feestte mee en legde uw enthousiasme vast op beeld.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Review: Father John Misty

"Het was dus met een lege maag dat Father John Misty ter uwer entertainment op het podium stond. En daar kan een mens al eens kregelig van worden. En toch een goed concert gespeeld! Bekeert u allen tot Onze Father, voor het te laat is."

Voor alle beminde gelovigen is hier de rest van de review van Father John Misty's concert in de Club.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

In beeld: The Gaslight Anthem

Werkmansrock met literaire referenties, dat is The Gaslight Anthem. Onze fotograaf maakte van hun optreden in de Marquee een mooi beeldverslag.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Op weg naar Pukkelpop... zonder GPS

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt mensen die naar Pukkelpop rijden aan om in het laatste deel van het traject geen GPS te gebruiken. Het is beter om de dynamische signalisatie te volgen.

In beeld: Trixie Whitley

Om 11.20 trapt The Dear Hunter dag 3 af in de Marquee, maar in de tussentijd hebben we nog heel wat reviews en foto's te geef van gisteren. Trixie Whitley bijvoorbeeld, de vrouw die ruwer zingt dan haar schaduw, speelde bijvoorbeeld in de Club. Onze fotograaf was er ook bij.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher