Automatische update:
Aan
Uit
De nieuwste eerst De oudste eerst
Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Einde liveblog

Het festival duikt de nacht in. Onder meer The Parov Stellar Band, Jamie XX en Little Dragon mogen de tweede dag van Pukkelpop afsluiten.

Morgen zijn we opnieuw paraat voor liveverslaggeving en messcherpe reviews.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Review Young Thug: hiphopflop

Niet alle concerten kunnen de pan uitswingen. Young Thug kon onze recensent niet bekoren. Lees het verslag hier.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Liefde van Ellie Goulding

De zangeres had het naar haar zin.

Pukkelpop VIBES! So much love!

Een video die is geplaatst door elliegoulding (@elliegoulding) op

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Ellie Goulding in beeld

Bekijk alle foto's van Ellie Goulding hier.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher
Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Review Chvrches

Iedereen leek er zin in te hebben, het tweede bezoek van Chvrches aan Pukkelpop. Maar technische problemen staken er een stokje voor.

Lees de rest van het verslag hier.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Concertverslag Black Box Revelation

'Het is dit jaar de vijfde keer dat we op Pukkelpop spelen', gaf Paternoster de omvangrijke meute mee. 'Ik zou zeggen:set your head on fire!'

Beginnen deed Black Box Revelation met een potig Do I Know You, dat naadloos overging in Skin. Die tandem vormde de perfecte prelude voor I Think I Like You, nog altijd een bluesrockkiller van jewelste. Intensief toeren in Amerika heeft Paternoster en Van Dijck schijnbaar deugd gedaan.

Lees de rest van de review hier.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Recensie FFS

Een Amerikaans artrockduo uit de seventies plus een populaire Schotse indierockband van vandaag: de fusie tussen Sparks en Franz Ferdinand, samen F.F.S., is even onvoorspelbaar als onwaarschijnlijk. Van de resulterende cd werden we zelf warm noch koud, maar live kreeg de 'supergroep' het publiek wel degelijk in beweging.

Lees de rest van de review hier.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Interview met Franz Ferdinand

Niko kon praten met een aantal leden van Franz Ferdinand. Bekijk de video hier.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

In beeld: FFS

Franz Ferdinand & Sparks op 1 podium, hoe ziet dat eruit? Ontdek het hier.

Thomas
© Thomas
Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Volg Bastille live op StuBru

Om 22.30u kunnen fans van Bastille live volgen via Studio Brussel.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Concertbeelden Father John Misty

Bekijk de rest van de foto's hier.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh
Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Debuutalbum Radkey

Goed nieuws voor de fans van Radkey. De band laat weten dat hun debuutplaat vandaag gelanceerd is.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Chvrches belooft snel terug te keren naar België

De groep laat via Twitter weten dat ze er alles aan doet om snel een rematch te spelen in België.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Wat draagt Trixie Whitley vanavond op het podium?

Ontdek het hier.

Lotte Philipsen
door Lotte Philipsen

Flashback met Ellie Goulding

5 jaar geleden stond Ellie Goulding ook al op Pukkelpop.

Review: The Germans

Functioneel naakt, dat hadden we nog niet gehad deze Pukkelpop. En op het door Mauro gecureerde Wablief?!-podium dan nog wel, het kon weer niet anders. Lees hier onze review van The Germans.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Review: Courtney Barnett

"Een song als 'An Illustration of Loneliness' bleek zelfs op soepele Stonesriffs gemonteerd te zijn. Barnetts woordenvloed deed soms een beetje aan Dylan denken, terwijl ze zich met haar monotone zangstijl manifesteerde als een vrouwelijke Lou Reed." Namedropping alom in de recensie van Courtney Barnetts set in de Club.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Video: 'Numb' (Linkin Park)

Het blijft videomateriaal regenen van de concerten van vandaag en gisteren, ook van de headliners. Zo staat de Pukkelpopversie van Numb, een van de grootste hits van Linkin Park, bijna volledig op YouTube.

De Lijn vervoerde al 76 000 reizigers

Vervoersmaatschappij De Lijn voerde in de eerste helft van Pukkelpop ruim 76.000 festivalgangers van en naar de weide in Kiewit. Tijdens Pukkelpop rijdt De Lijn met een lange lus tussen het station van Hasselt en het festivalterrein en de campings in Kiewit. Een tweede, korte lus, verbindt camping B met het festivalterrein. Na afloop van elke festivaldag zijn er ook nachtritten naar Noord-Limburg en Bilzen.

De stralende zon en vooral ook de muziekanimatie aan de busstops zorgden ervoor dat de passagiers de wachttijden goed konden verteren. Wie geluk heeft komt terecht in een heuse partybus, waar de bezoekers meteen in hogere sferen terechtkomen. De shuttles rijden zaterdag en zondagochtend nog tot 06.00 uur 's morgens.

In beeld: Courtney Bartnett

Zelfspot is het codewoord bij Courtney Barnett, die vrijdag in de Club speelde. "Put me on a pedestal and I'll only disappoint you", zingt de woordenwaterval uit Melbourne. Een Focusfotograaf stel echter nooit teleur. Thomas Sweertvaegher tekent alweer voor een fijn beeldverslag.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

In beeld: The Germans

De Wablief?! was vrijdag de speeltuin van Mauro Pawlowski. Hij bracht onder andere The Germans mee, een groep die door de Man van Duizend Projecten omschreven werd als 'motorik beat heavy infinity pop'. Wat Thomas Sweertvaegher dan weer deed met de set van de Gentenaars valt veel eenvoudiger te omschrijven als 'een mooie beeldreeks maken'.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Technische problemen voor Chvrches

Chvrches, de Schotse band rond Lauren Mayberry, mocht daarstraks aantreden in de Marqueetent. Helaas was de set maar van korte duur, want na enkele nummers viel het geluid uit. Mayberry zette het optreden dan maar even solo voort, ondersteund door de fans, maar de groep kon het optreden toch niet afwerken.

In beeld: Young Thug

Een spot op de laatste plaat van Jamie XX is zoals een plaatsje op Pukkelpop: je moet het verdienen en Young Thug heeft het. De excentrieke rapper speelde vrijdag in de Dance Hall. Wouter Van Vaerenbergh was erbij en schoot enkele mooie beelden.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

In beeld: Black Box Revelation

Twee stoere mansmensen die rocken voor tien: ziedaar het recept van Black Box Revelation. Thomas Sweertvaegher nam zijn eigen zwarte doos mee voor een mooi fotoverslag van hun concert in de Marquee.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Review: Ought

Naast een fotograaf stuurden we ook een recensent naar Ought. "In Kiewit speelde het viertal vooral energieke, tragikomisch songs met een noisy randje, waarin verwarring en wanhoop, rusteloosheid en angst, claustrofobie en sociale bewogenheid afwisselend als inspiratiebron dienst deden." Dit is wat hij er verder van vond.

In beeld: Ought

Drie Amerikanen en een Australiër beginnen een postpunkgroep. Het zou het begin van een mop kunnen zijn, maar het is de ontstaansgeschiedenis van Ought. De band speelde vrijdag in de Club op Pukkelpop en onze fotograaf was erbij. Bekijk hier zijn beeldverslag.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Passenger doet het in zijn uppie

Passenger mag dan wel op de Main Stage staan, de folkie klaart de klus met niet meer dan een akoestische gitaar.

Video: Twenty One Pilots

Nog meer footage, recht van de Pukkelpopwei. Een deel van het concert van Twenty Pilots op de Main Stage, dat ruim een uur geleden afliep, staat nu al op YouTube.

Pukkelpop op YouTube

Naast de livestream draait ook het YouTubekanaal van Pukkelpop overuren. De aftermovie van gisteren gaven we je al mee, maar ook van heel wat optredens staan al fragmenten online: Zornik, Seasick Steve, Cymbals Eat Guitars... Ook het voorlopig meebrulmoment van Pukkelpop 2015, Drank en drugs van Ronnie Flex en Lil' Kleine, vind je nu al op YouTube terug.

Interview met The Germans

Op dit moment begint de Gentse band The Germans aan zijn set in de Wablief?!-tent. De programmatie van de Wablief?! ligt vandaag volledig in handen van duivel-doet-al Mauro Pawlowski, die The Germans omschrijft als 'motorik beat heavy infinity pop'.

Focus Knack sprak eerder al met The Germans over de kampioenstitel van AA Gent, de nadelen van een dronken publiek en hun laatste album, bestaande uit één jam van veertig minuten. "We beseffen dat dit niet het meest commerciële concept is, en toch slaat het beter aan dan onze vorige twee albums."

Nana Vaneessen
© Nana Vaneessen

VUURWERK scoort

Wie naar VUURWERK gaat kijken, ziet meestal sterretjes. In dat geval zijn dat er vier, gul rondgestrooid door onze opgetogen recensent. "Ze gaven een party waar niet noodzakelijk de hele tijd gedanst hoefde te worden, maar waar ook plaats was voor wat melancholie." De rest van de review lees je hier.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Turtelboom op bezoek in Baraque Futur

Baraque Futur, het ecologische minifestival in de rand van Pukkelpop, kreeg vandaag hoog bezoek. Minister van Energie Annemie Turtelboom kwam poolshoogte nemen en kreeg een rondleiding van organisator Chokri Mahassine. Meer info over haar bezoek vind je hier.

Eva Kestemont
door Eva Kestemont

Go March: en avant!

Hadden we u al verteld wat wij van Go March vonden? Nee? Dan leest u het nu hier.

Eva Kestemont
door Eva Kestemont

Luister live naar Pukkelpop FM

Thuisblijven wordt een stukje minder vervelend dankzij deze livestream. Loeihard opzetten in je living en dansen dansen!

Eva Kestemont
door Eva Kestemont

In beeld: Rudimental

Eens terugblikken op een geslaagd concert? Bekijk dan hier hoe Rudimental het gisteren deed in Kiewit.

wvv
© wvv
Eva Kestemont
door Eva Kestemont

Rebel Sound was de real deal

De Dance Hall was tijdens het concert van Rebel Sound dan maar voor de helft gevuld, maar die hele helft zal straks met gans andere ogen naar Major Lazer kijken. En Diplo, jongen, je zal héél veel toeters en sirenes nodig hebben om dit feestje te overtreffen. Dit. Was. De. Real. Deal.

Het verslag van het concert dat onze recensent van zijn sokken blies (en waarom hij Rudimental maar niks vond), lees je hier.

Eva Kestemont
door Eva Kestemont

In beeld: Vuurwerk

Vuurwerk gaf er al een lap op hiernet! Wie het frisse elektronica-trio gemist heeft, kan hier de foto's bekijken.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Review: Algiers

De eerste review van dag 2 en meteen gooit onze recensent er vier sterren tegenaan. "Algiers rules!" liet hij weten. Waarom? "Algiers slaagde er op Pukkelpop in tegelijk beklemmend én afstandelijk uit de hoek te komen, maar liet, ondanks de korte set en het allesbehave ideale tijdstip, een onuitwisbare indruk na." De rest van zijn recensie lees je hier.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Artiesten <3 Pukkelpop

Ondertussen sturen de acts die gisteren optraden massaal tweets de wereld in om het publiek in Kiewit te bedanken. Onder andere Boys Noize, Charles Bradley en Linkin Park lieten hun appreciatie blijken voor de Belgische fans.

Food Wood

Zin in iets anders dan friet met stoofvlees of pita? Achter The Shelter ligt Food Wood verborgen, een foodtruckdorp met 20 kraampjes, waarvan 9 een vegetarische en/of veganistische hap aanbieden.

Voor de rest is het aanbod er eindeloos. Yoghurt? Check! Glutenvrije hamburgers? Check! Argentijnse grill, broodje kangoeroe, Aziatische keuken? Quintuple check!

In beeld: Rebel Sound

Nog één beeldreeks van gisteren heb je te goed. Onze fotograaf dook onder in de flow van Rebel Sound, een supergroep met leden van Chase & Status, MC Rage, Shy FX en Sir David Rodigan in de rangen. Net niet high kwam hij eruit met dit beeldverslag.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

In beeld: Go March

Eerder lieten we al weten dat Go March's eerste single Rise al meteen een plekje kreeg in de playlist van radiolegende Zane Lowe (lees het volledige artikel hier). Onze fotograaf trok naar hun set in de Castello om te checken of de band ook fotogeniek is.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Poëzie op Pukkelpop

Jaargang 30 van Pukkelpop heeft vanalles: een eigen bier, een ecologisch podium... en een dichter. De Hasseltse performancepoëet Jee Kast kreeg de eer om de eerste huisdichter van het festival te zijn. Hij schreef een manifest in de festivalkrant "The Pukkelpop Times" en dropt via Twitter geregeld zijn rhymes onder de hashtag #pkppoetry.

In beeld: Algiers

Het was Algerijns warm, daar in de Club. Ideaal dus om de melting pot van gospel, punk en soul die Algiers heet op Pukkelpop los te laten. Bekijk de set door de lens van onze fotograaf.

Thomas Sweertvaegher
© Thomas Sweertvaegher

Review: Paolo Nutini

U had nog een recensie van gisteren te goed. Onze recensent deed samen met Paolo Nutini de boeken van de Marquee dicht en dat met gemengde gevoelens. "Het Springsteeniaanse Jenny Don't Be Hasty (met op het einde een veel te snel afgerateld fragmentje New Shoes), de Kings of Leon-achtige softrocksong Cherry Blossom: het klonk ons allemaal wat te pompeus."

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Dag 2 in beeld: u bent goed bezig

Hoewel veel festivalgangers al anderhalve dag Pukkelpop achter de kiezen hebben, wordt er in Kiewit nog steeds monter gefeest alsof de eerste act nog moet beginnen. Hoe dat er dan uitziet? Onze fotograaf maakte er een beeldreeks van.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Chaos aan de festivaltoog? Niet erg!

Ben je gefrustreerd als je weer eens wordt voorbijgestoken in de race om een pintje? Geen probleem, want volgens nieuw onderzoek van de UGent zorgt dit systeem er net voor dat je sneller aan je bestelling geraakt. Hier kun je er meer over lezen.

Paolo Nutini en Lianne La Havas verbroederen

Niet alleen op de wei heerst vriendschap en gemoedelijkheid, ook achter de schermen gaat het er gezellig aan toe. Zo postte de toetsenist van Lianne La Havas een foto op Twitter waarop La Havas en Paolo Nutini verbroederen met elkaar en enkele van hun muzikanten. "Great fun at Pukkelpop!" klinkt het.

Dag 1 in één minuut

De tweede dag is nog maar net begonnen of Pukkelpop komt al met een aftermovie aanzetten. In één minuut verzamelt het filmpje de beste momenten van de eerste festivaldag. Bij dezen kan het Waar-is-Wallyspel beginnen, met jezelf, je lief of je vrienden in de rol van Wally.

Exclusieve videopremière Go March

Vanmiddag om 12.55 uur kun je in de Castello Go March aan het werk zien, de nieuwe band rond Intergalactic Lovers gitarist Philipp Weies. Voor wie niet tot dan kan wachten, is er nu al de video van hun eerste single Rise. Peaking Lights, Shigeto, Psychemagik en Dreems maakten intussen hun eigen remix van het nummer. De Britse radiolegende Zane Lowe draait Rise zelfs in Beats 1, zijn show voor Apple Music.

En we zijn vertrokken!

De tweede dag van Pukkelpop is bij dezen bezig. In de Marquee is er de gevoelige folkpop van Bony King, terwijl de club zich opmaakt voor de tribale ritmes en ijle zanglijnen van Mon-o-Phone. Al blijft een deel van de campinggangers ook gewoon nog even snoozen.

In beeld: Paolo Nutini

Paolo Nutini was donderdag de slotact op de Marquee. Of hij alles netjes heeft afgesloten en het licht heeft uitgedaan, weten we niet. Dat de Italiaan behoorlijk fotogeniek is, heeft onze fotograaf dan weer zelf kunnen vaststellen. Check de beelden hier.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

In beeld: Interpol

In de Marquee werd het gisterenavond plots heel donker, althans op muzikaal gebied. Gelukkig hield de duistere sound van Interpol het nog net licht genoeg voor onze fotograaf om enkele fraaie beelden te schieten.

Damon De Backer
© Damon De Backer

In beeld: Linkin Park en Limp Bizkit

Ook onze fotograaf ging loos tijdens de headliners van gisteren. Zijn impressies van Limp Bizkit vind je hier, die van Linkin Park vind je hier.

Wouter Van Vaerenbergh
© Wouter Van Vaerenbergh

Verslag: Linkin Park en Limp Bizkit

Stevige rock, een fout gespelde groepsnaam en een hoogtepunt dat al even achter ons ligt: Linkin Park en Limp Bizkit hebben meer gemeen dan je zou denken. Nog een gelijkenis? Naar beide bands keken veel Pukkelpoppers gisteren reikhalzend uit. Onze reporter goot beide optredens in een sfeerverslag.

Achtergelaten kampeermateriaal voor vluchtelingen

Elk jaar blijven massa's tenten en slaapzakken achter op de campings van Pukkelpop. Dat inspireerde auteur Jeroen Olyslaegers, die aan een inzamelactie bezig is voor de vluchtelingen van Calais, om een oproep te richten aan PKP-organisator Chokri Mahassine en programmator Eppo Janssen. "Kunnen we de handen in elkaar slaan en een deel van de tenten die jullie vinden recupereren voor de mensen in Calais?" klinkt het. De oproep vindt alvast gehoor op sociale media, waar de Facebookstatus van Olyslaegers massaal wordt verspreid.

hey Eppo Janssen, jij muziekfreak, pukkelpopgoeroe en edele ziel: ik heb je hulp nodig. een paar vrienden van me...

Posted by Jeroen Olyslaegers on donderdag 20 augustus 2015

Review: Django Django

Na de beelden, nu ook de mening van onze recensent over Django Django. "Na een ietwat aarzelende start bouwde Django Django dus alsnog een bruisend feestje met een arty inslag." De rest van de review lees je hier.

In beeld: Django Django

Swingende indierock van okselfrisse Britten, wat wil je nog meer om de Club af te sluiten? Onze fotograaf ging een slaapmutsje halen bij Django Django en kwam terug met een leuk beeldverslag.

Damon De Backer
© Damon De Backer

Trouwen op de camping voor het goede doel

Wie zijn of haar lief op Pukkelpop wil verrassen, kan er op Camping A mee trouwen, symbolisch weliswaar. Onder de noemer Instawedding krijg je een ceremonie van ongeveer één minuut, een setje kleurrijke ringen en een huwelijksakte mét Polaroidfoto.

De actie is een idee van Plan België, dat het probleem van de kindhuwelijken wil aankaarten. Tijdens zo'n ludieke ceremonie moeten elders in de wereld namelijk 27 minderjarige meisjes gedwongen in het huwelijksbootje moeten stappen. Plan vraagt dan ook aan de ludieke trouwers om hun foto te delen op sociale media met de hashtags #stopchildmarriage, #instawedding en #pkp15.

We just had an #instawedding at #pkp15

Posted by Plan België / Plan Belgique on woensdag 5 augustus 2015

Lianne La Havas: soulpop om van in zwijm te vallen

En dat het goed toeven was in de Club tijdens de set van Lianne La Havas. Met haar tweede plaat Blood onder de arm kwam de Britse met Jamaicaanse en Griekse roots zieltjes winnen. Onze recensent heeft ze alvast kunnen bekoren. "Toen ze het op een schreeuwen à la Prince zette (Midnight) en zich aan een rondje (blues)rock waagde (Grow, Never Get Enough), wisten we het wel zeker: our love is big enough." Lees de rest van de recensie hier en geniet hier nog eens van het beeldverslag.

Damon De Backer
© Damon De Backer

The Neon Judgement in woord en beeld

Om 11:20 trappen Bony King en Mon-o-Phone de tweede festivaldag af, maar daarvoor heb je nog heel wat recensies en mooi fotowerk van ons te goed, te beginnen met The Neon Judgement. De pioniers van de electronic body music waren er op de eerste editie van 1985 al bij, maar klinken zo mogelijk nog straffer dan in de eighties. "In een tijd waarin de popmuziek almaar vaker teruggrijpt op haar eigen verleden, heeft de sinistere ebm van The Neon Judgement haar bestaansrecht nog lang niet verloren." Lees de rest van de review hier en bekijk in één keer de prachtige fotoreeks van het optreden.

Damon De Backer
© Damon De Backer