De Nederlandse componist, zanger en bassist Henny Vrienten schrijft een opera, gebaseerd op een tekst van de in 2008 overleden schrijver Hugo Claus. Dit meldt de organisatie van de Operadagen Rotterdam.

Het gaat om het libretto 'Borgerocco of de dood van Borgerhout', een verhaal over allochtonenproblematiek en een gemengd huwelijk.

Claus schreef de operatekst in opdracht van de Koninklijke Vlaamse Opera in 1998 voor componist Frederic de Vreese. De tekst werd echter door de opera geweigerd.

De operavoorstelling van de zanger van Doe Maar wordt in 2012 op de Operadagen in Rotterdam gepresenteerd.

De Nederlandse componist, zanger en bassist Henny Vrienten schrijft een opera, gebaseerd op een tekst van de in 2008 overleden schrijver Hugo Claus. Dit meldt de organisatie van de Operadagen Rotterdam. Het gaat om het libretto 'Borgerocco of de dood van Borgerhout', een verhaal over allochtonenproblematiek en een gemengd huwelijk. Claus schreef de operatekst in opdracht van de Koninklijke Vlaamse Opera in 1998 voor componist Frederic de Vreese. De tekst werd echter door de opera geweigerd. De operavoorstelling van de zanger van Doe Maar wordt in 2012 op de Operadagen in Rotterdam gepresenteerd.