Op het programma staan onder meer: de Amerikaanse pianist Chick Corea, de Israëlische contrabassist Avishai Cohen (10/12 in BOZAR), de Tunesische oed-speler Anouar Brahem (21/10 in BOZAR), de Belgische jazzlegendePhilip Catherine (17 en 19/12 in De Roma in Antwerpen en C-Mine in Genk), het Amerikaanse funkboegbeeld Maceo Parker, de Malinese zangeres Fatoumata Diawara in duo met de Cubaanse pianist Roberto Fonseca, de jazzbandThe Cinematic Orchestra, de Canadese zangeres en pianiste Laila Biali (10/11 in la Maison de la culture in Namen) en de Algerijnse zangeres Souad Massi (15/10 in De Roma in Antwerpen).

De optredens vinden plaats in kleine en grote zalen in Brussel, Namen, Louvain-la-Neuve, Eupen, Borgerhout, Sint-Niklaas, Rijkevorsel, Harelbeke, Sint-Truiden, Aalst, Antwerpen, Gent, Genk...

Zondag 11 november staat volledig in het teken van de kinderen, met het 'Iris Jazz kids' aan Flagey. Op 16 december is er in Sint-Niklaas een hommage aan Edith Piaf, voor de honderdste verjaardag van haar geboorte.

Het festival, dat altijd gefinancierd wordt door private partners, kende al meerdere namen - Belga Festival, Audi festival, Skoda Jazz festival - en kreeg dit jaar die van Hello Jazz Festival, een verwijzing naar Hello Bank!. "In het verleden werden we daar scheef voor bekeken. Het was alsof we onze ziel hadden verkocht: we waren niet geloofwaardig. Maar de meningen zijn gelukkig geëvolueerd", aldus nog Klein.

Legendes die in het verleden al de revue passeerden op het festival: Miles Davis, Ray Charles, Chet Baker, Nina Simone, Cesaria Evora, Paco De Lucia, Art Blakey, Toots en Keith Jarrett. Alle affiches van de voorbije edities kan je hier herbekijken.

(Belga/MI)

Op het programma staan onder meer: de Amerikaanse pianist Chick Corea, de Israëlische contrabassist Avishai Cohen (10/12 in BOZAR), de Tunesische oed-speler Anouar Brahem (21/10 in BOZAR), de Belgische jazzlegendePhilip Catherine (17 en 19/12 in De Roma in Antwerpen en C-Mine in Genk), het Amerikaanse funkboegbeeld Maceo Parker, de Malinese zangeres Fatoumata Diawara in duo met de Cubaanse pianist Roberto Fonseca, de jazzbandThe Cinematic Orchestra, de Canadese zangeres en pianiste Laila Biali (10/11 in la Maison de la culture in Namen) en de Algerijnse zangeres Souad Massi (15/10 in De Roma in Antwerpen).De optredens vinden plaats in kleine en grote zalen in Brussel, Namen, Louvain-la-Neuve, Eupen, Borgerhout, Sint-Niklaas, Rijkevorsel, Harelbeke, Sint-Truiden, Aalst, Antwerpen, Gent, Genk...Zondag 11 november staat volledig in het teken van de kinderen, met het 'Iris Jazz kids' aan Flagey. Op 16 december is er in Sint-Niklaas een hommage aan Edith Piaf, voor de honderdste verjaardag van haar geboorte.Het festival, dat altijd gefinancierd wordt door private partners, kende al meerdere namen - Belga Festival, Audi festival, Skoda Jazz festival - en kreeg dit jaar die van Hello Jazz Festival, een verwijzing naar Hello Bank!. "In het verleden werden we daar scheef voor bekeken. Het was alsof we onze ziel hadden verkocht: we waren niet geloofwaardig. Maar de meningen zijn gelukkig geëvolueerd", aldus nog Klein.Legendes die in het verleden al de revue passeerden op het festival: Miles Davis, Ray Charles, Chet Baker, Nina Simone, Cesaria Evora, Paco De Lucia, Art Blakey, Toots en Keith Jarrett. Alle affiches van de voorbije edities kan je hier herbekijken.(Belga/MI)