Dat Jarrett, die dit jaar zijn 70ste verjaardag viert, überhaupt komt, is al bijzonder. De pianist treedt tegenwoordig nog maar zelden op. Zijn huidige tournee telt bijvoorbeeld maar vier speellocaties. Naast Brussel zijn dat Londen, Dublin en Firenze.

Jarrett is thuis in jazz en klassieke muziek, met een virtuoze speelstijl tot gevolg. Zo was hij een van de eerste pianisten die de snaren van zijn piano rechtstreeks bespeelde. Zijn soloconcerten zijn lange improvisaties waarin hij zijn muzikale persoonlijkheid volop tot zijn recht laat komen. De Henri Le Boeufzaal van Bozar is overigens de enige plaats in België waar Jarrett wil optreden vanwege de uitzonderlijk goede akoestiek.

27 jaar geleden, in 1988, speelde Jarrett ook op het Hello Jazz Festival, dat toen Belga Festival heette. Ook toen werd het concert van de jazzlegende pas op het laatste moment aangekondigd.

Het concert van Keith Jarrett vindt plaats op vrijdag 13 november om 20 uur. De voorverkoop start op 18 september om 11 uur. Tickets en info vind je op www.hellojazz.be. (JVL)

Dat Jarrett, die dit jaar zijn 70ste verjaardag viert, überhaupt komt, is al bijzonder. De pianist treedt tegenwoordig nog maar zelden op. Zijn huidige tournee telt bijvoorbeeld maar vier speellocaties. Naast Brussel zijn dat Londen, Dublin en Firenze.Jarrett is thuis in jazz en klassieke muziek, met een virtuoze speelstijl tot gevolg. Zo was hij een van de eerste pianisten die de snaren van zijn piano rechtstreeks bespeelde. Zijn soloconcerten zijn lange improvisaties waarin hij zijn muzikale persoonlijkheid volop tot zijn recht laat komen. De Henri Le Boeufzaal van Bozar is overigens de enige plaats in België waar Jarrett wil optreden vanwege de uitzonderlijk goede akoestiek.27 jaar geleden, in 1988, speelde Jarrett ook op het Hello Jazz Festival, dat toen Belga Festival heette. Ook toen werd het concert van de jazzlegende pas op het laatste moment aangekondigd. Het concert van Keith Jarrett vindt plaats op vrijdag 13 november om 20 uur. De voorverkoop start op 18 september om 11 uur. Tickets en info vind je op www.hellojazz.be. (JVL)