Gentenaren Stijn Ylode De Gezelle - de gitaarman - en Pieterjan Vervondel - aan de drums - nemen in 'Haul In / High Tide' ogenschijnlijk wat gas terug, maar het nummer klinkt daarom niet minder intens. Integendeel. Madensuyu beperkt zich niet tot genres en zet rock in een breder cultureel tijdskader.

'Haul In / High Tide' is de afsluiter op het onlangs verschenen 'Stabat Mater', hun derde album. Op 16 januari zakt Madensuyu af naar Groningen waar het mag aantreden tijdens EuroSonic, een onderdeel van Noorderslag dat dit jaar zijn 28ste jaargang ingaat. Het driedaagse showcasefestival lokt bezoekers en muziekprofessionals uit heel Europa en is voor vele artiesten de springplank naar internationaal succes. (DB)

Gentenaren Stijn Ylode De Gezelle - de gitaarman - en Pieterjan Vervondel - aan de drums - nemen in 'Haul In / High Tide' ogenschijnlijk wat gas terug, maar het nummer klinkt daarom niet minder intens. Integendeel. Madensuyu beperkt zich niet tot genres en zet rock in een breder cultureel tijdskader. 'Haul In / High Tide' is de afsluiter op het onlangs verschenen 'Stabat Mater', hun derde album. Op 16 januari zakt Madensuyu af naar Groningen waar het mag aantreden tijdens EuroSonic, een onderdeel van Noorderslag dat dit jaar zijn 28ste jaargang ingaat. Het driedaagse showcasefestival lokt bezoekers en muziekprofessionals uit heel Europa en is voor vele artiesten de springplank naar internationaal succes. (DB)