Elk jaar in december stelt BBC een lijst op met het meest beloftevolle muzikale talent van het aanstaande jaar. De 15 namen op het lijstje zijn volgens de Britse muziekcritici dé 15 namen die de muziekwereld op z'n kop zullen zetten. In het verleden voorspelden ze al het succes van Lady Gaga, Ellie Goulding, Adele, Jamie Woon en Bloc Party. Dit jaar is Haim, een Fleetwood Mac-achtige meisjesband uit Los Angeles, verkozen tot 'Sound of 2013'.

Danielle, Alana en Este Haim (vandaar ook de artiestennaam) zijn al sinds 2006 bezig met het maken van hun eigenzinnige folk-meets-R&B-muziek. Pas in 2012 brak het zussentrio ook effectief door dankzij het nummer 'Forever'. Hoewel ze het als een gratis download op hun website plaatsten, waren de critici er dol op. Niet lang daarna mochten ze het voorprogramma van Mumford & Sons en Florence + The Machine verzorgen.

Nu worden de zussen naar Europa gevlogen voor een korte concertreeks die hen meeneemt naar onder meer Londen en Berlijn. Hierbij overzien ze ons Belgenlandje niet. Op 28 april 2013 zullen ze het beste van zichzelf geven in de Brusselse Ancienne Belgique. (TR)

Tickets voor het concert gaan op 1 maart om 11 uur in voorverkoop.

Elk jaar in december stelt BBC een lijst op met het meest beloftevolle muzikale talent van het aanstaande jaar. De 15 namen op het lijstje zijn volgens de Britse muziekcritici dé 15 namen die de muziekwereld op z'n kop zullen zetten. In het verleden voorspelden ze al het succes van Lady Gaga, Ellie Goulding, Adele, Jamie Woon en Bloc Party. Dit jaar is Haim, een Fleetwood Mac-achtige meisjesband uit Los Angeles, verkozen tot 'Sound of 2013'. Danielle, Alana en Este Haim (vandaar ook de artiestennaam) zijn al sinds 2006 bezig met het maken van hun eigenzinnige folk-meets-R&B-muziek. Pas in 2012 brak het zussentrio ook effectief door dankzij het nummer 'Forever'. Hoewel ze het als een gratis download op hun website plaatsten, waren de critici er dol op. Niet lang daarna mochten ze het voorprogramma van Mumford & Sons en Florence + The Machine verzorgen. Nu worden de zussen naar Europa gevlogen voor een korte concertreeks die hen meeneemt naar onder meer Londen en Berlijn. Hierbij overzien ze ons Belgenlandje niet. Op 28 april 2013 zullen ze het beste van zichzelf geven in de Brusselse Ancienne Belgique. (TR) Tickets voor het concert gaan op 1 maart om 11 uur in voorverkoop.