Gent Jazz Festival heeft de eerste namen voor zaterdag 7 juli en woensdag 11 juli bekendgemaakt.

Antony and the Johnsons and Metropole Orchestra Woensdag 11 juli speelt Antony and the Johnsons samen met het Metropole Orchestra op de Bijlokesite in Gent. Antony brak in 2005 door met 'I Am A Bird Now' en staat bekend om zijn unieke stemgeluid. Met 'Crazy in Love', een cover van Beyoncé bewees hij al dat er erg veel potentieel zit in de samenwerking met het Metropole Orchestra.

Wayne Shorter Zaterdag 7 juli zal volledig in het teken staan van de muziek van Wayne Shorter. Zo staat Joe Lovano & Douglas Quintet: Sound Prints feat. James Genus, Lawrence Fields & Joey Barron geprogrammeerd met een hommage aan de muziek van Shorter.

Later op de avond is het tijd voor Shorter himself. De 78-jarige jazzlegende, saxofonist en componist speelt er met het Wayne Shorter Quartet, bestaande uit drummer Brian Blade, Danilo Perez, en bassist John Patitucci.

Die dag worden ook de Sabam Jazz Awards uitgereikt en speelt de winnaar van vorig jaar Fabrice Alleman New QuarTeT - "Obviously".

Het Gent Jazz Festival gaat door van 5 tot en met 14 juli op de Bijlokesite. (LK)

Gent Jazz Festival heeft de eerste namen voor zaterdag 7 juli en woensdag 11 juli bekendgemaakt. Antony and the Johnsons and Metropole Orchestra Woensdag 11 juli speelt Antony and the Johnsons samen met het Metropole Orchestra op de Bijlokesite in Gent. Antony brak in 2005 door met 'I Am A Bird Now' en staat bekend om zijn unieke stemgeluid. Met 'Crazy in Love', een cover van Beyoncé bewees hij al dat er erg veel potentieel zit in de samenwerking met het Metropole Orchestra. Wayne Shorter Zaterdag 7 juli zal volledig in het teken staan van de muziek van Wayne Shorter. Zo staat Joe Lovano & Douglas Quintet: Sound Prints feat. James Genus, Lawrence Fields & Joey Barron geprogrammeerd met een hommage aan de muziek van Shorter. Later op de avond is het tijd voor Shorter himself. De 78-jarige jazzlegende, saxofonist en componist speelt er met het Wayne Shorter Quartet, bestaande uit drummer Brian Blade, Danilo Perez, en bassist John Patitucci. Die dag worden ook de Sabam Jazz Awards uitgereikt en speelt de winnaar van vorig jaar Fabrice Alleman New QuarTeT - "Obviously". Het Gent Jazz Festival gaat door van 5 tot en met 14 juli op de Bijlokesite. (LK)