Met Black Sabbath heeft Graspop Metal Meeting een van de allergrootste namen uit de geschiedenis van de heavy metal weten te strikken. Zij worden beschouwd als de grondleggers van het muziekgenre. Black Sabbath komt viertien jaar na haar laatste passage, opnieuw naar Dessel in de originele bezetting. Het legendarische viertal Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler en Bill Ward stuurde tussen 1969 en 1979 de ene superplaat na de andere de wijde wereld in.

Nieuw album

De metalband kondigde een week geleden een hernieuwde samenwerking aan en zullen in 2012 ook een nieuw studioalbum uitbrengen met het eerste nieuwe werk sinds 1978. Rick Rubin werd ingelijfd als producer.

Black Sabbath zag, zoals dat heet, het daglicht in Birmingham, brak door met "Paranoid" en heeft wereldwijd meer dan 70 miljoen platen verkocht.

De ticketverkoop voor Graspop start op 1 december. Meer informatie op graspop.be. (Belga/DB)

Met Black Sabbath heeft Graspop Metal Meeting een van de allergrootste namen uit de geschiedenis van de heavy metal weten te strikken. Zij worden beschouwd als de grondleggers van het muziekgenre. Black Sabbath komt viertien jaar na haar laatste passage, opnieuw naar Dessel in de originele bezetting. Het legendarische viertal Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler en Bill Ward stuurde tussen 1969 en 1979 de ene superplaat na de andere de wijde wereld in. Nieuw albumDe metalband kondigde een week geleden een hernieuwde samenwerking aan en zullen in 2012 ook een nieuw studioalbum uitbrengen met het eerste nieuwe werk sinds 1978. Rick Rubin werd ingelijfd als producer. Black Sabbath zag, zoals dat heet, het daglicht in Birmingham, brak door met "Paranoid" en heeft wereldwijd meer dan 70 miljoen platen verkocht.De ticketverkoop voor Graspop start op 1 december. Meer informatie op graspop.be. (Belga/DB)