Het metalfeestje gaat gewoon door: Ozzy Osbourne, de Britse pionier van het metalgenre, is vrijdag headliner op de eerste festivaldag van Graspop Metal Meeting. Er heerste wat onzekerheid over zijn optreden nadat hij zijn concert van woesdagavond in het Duitse Mannheim op het laatste moment afzegde wegens stemproblemen. Maar die zorgen zijn nu van de baan. 'Het management heeft bevestigd dat Ozzy wel optreedt', melden de organisatoren van het festival. Dat staat te lezen op destandaard.be

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de 63-jarige "Prince of Darkness met zijn legendarische band Black Sabbath naar Dessel zou afzakken. Maar begin dit jaar raakte bekend dat gitarist Tony Iommi aan kanker lijdt en niet veel later stapte drummer Bill Ward uit het reünieproject. Op de affiche wordt Black Sabbath vervangen door "Ozzy and friends".

In 2007 was Ozzy al eens te gast op Graspop. En ook vorig jaar was hij één van de publiekstreffers op de driedaagse hoogmis voor Belgische hardrock- en metalfans. Hij moest toen afzeggen met keelproblemen. Channel Zero was zijn vervanger. (DB)

Het metalfeestje gaat gewoon door: Ozzy Osbourne, de Britse pionier van het metalgenre, is vrijdag headliner op de eerste festivaldag van Graspop Metal Meeting. Er heerste wat onzekerheid over zijn optreden nadat hij zijn concert van woesdagavond in het Duitse Mannheim op het laatste moment afzegde wegens stemproblemen. Maar die zorgen zijn nu van de baan. 'Het management heeft bevestigd dat Ozzy wel optreedt', melden de organisatoren van het festival. Dat staat te lezen op destandaard.beOorspronkelijk was het de bedoeling dat de 63-jarige "Prince of Darkness met zijn legendarische band Black Sabbath naar Dessel zou afzakken. Maar begin dit jaar raakte bekend dat gitarist Tony Iommi aan kanker lijdt en niet veel later stapte drummer Bill Ward uit het reünieproject. Op de affiche wordt Black Sabbath vervangen door "Ozzy and friends". In 2007 was Ozzy al eens te gast op Graspop. En ook vorig jaar was hij één van de publiekstreffers op de driedaagse hoogmis voor Belgische hardrock- en metalfans. Hij moest toen afzeggen met keelproblemen. Channel Zero was zijn vervanger. (DB)