Virtuele supergroep Gorillaz brengt vandaag Superfast Jellyfish uit, de tweede single uit hun nieuwe album Plastic Beach. Het plaatje is enkel te verkrijgen als digitale bundel op het internet. Wie de single downloadt, krijgt er meteen het computergame Escape To Plastic Beach bij.

In dat spel moet je ervoor zorgen dat de bandleden terug geraken naar hun nieuwe thuis, Plastic Beach. In level 1 doe je dit door met het vehikel uit de clip van de vorige single Stylo, over de weg te racen en heelhuids het einde te bereiken. In het tweede level is de auto neergestort in het water en moet je als Murdoch de overige bandleden van de verdrinkingsdood redden. Fans van Gorillaz uit de hele wereld zullen hun score met elkaar kunnen vergelijken op een tabel met high scores.

Voor hun nieuwe plaat, die sinds negen maart verkrijgbaar is, werkten Damon Albarn en Jamie Hewlett samen met een pak grote namen. Zo deden onder meer Lou Reed, Bobby Womack, Snoop Dogg, Mark E. Smith, Paul Simonon, Mos Def en Mick Jones hun duit in het zakje. Voor Superfast Jellyfish deden Albarn en Hewlett een beroep op hiphopcollectief De La Soul en Super Furry Animals-frontman Gruff Rhys. De song werd op 25 februari voorgesteld in het avondprogramma van BBC Radio 1-presentator Zane Lowe en bevat een sample van een commercial voor microgolfovens uit 1986.

Videclip bij Superfast Jellyfish:

Freek Lauwers

Virtuele supergroep Gorillaz brengt vandaag Superfast Jellyfish uit, de tweede single uit hun nieuwe album Plastic Beach. Het plaatje is enkel te verkrijgen als digitale bundel op het internet. Wie de single downloadt, krijgt er meteen het computergame Escape To Plastic Beach bij. In dat spel moet je ervoor zorgen dat de bandleden terug geraken naar hun nieuwe thuis, Plastic Beach. In level 1 doe je dit door met het vehikel uit de clip van de vorige single Stylo, over de weg te racen en heelhuids het einde te bereiken. In het tweede level is de auto neergestort in het water en moet je als Murdoch de overige bandleden van de verdrinkingsdood redden. Fans van Gorillaz uit de hele wereld zullen hun score met elkaar kunnen vergelijken op een tabel met high scores. Voor hun nieuwe plaat, die sinds negen maart verkrijgbaar is, werkten Damon Albarn en Jamie Hewlett samen met een pak grote namen. Zo deden onder meer Lou Reed, Bobby Womack, Snoop Dogg, Mark E. Smith, Paul Simonon, Mos Def en Mick Jones hun duit in het zakje. Voor Superfast Jellyfish deden Albarn en Hewlett een beroep op hiphopcollectief De La Soul en Super Furry Animals-frontman Gruff Rhys. De song werd op 25 februari voorgesteld in het avondprogramma van BBC Radio 1-presentator Zane Lowe en bevat een sample van een commercial voor microgolfovens uit 1986. Videclip bij Superfast Jellyfish:Freek Lauwers