De band kondigde het droeve nieuws zelf aan op zijn Facebookpagina. 'Gord zegt dat hij veel levens heeft geleefd .Als muzikant heeft hij 'het leven' meer dan dertig jaar lang geleefd en hij was blij dat te kunnen doen met de meeste van zijn vrienden uit de middelbare school. Thuis werkte hij even hard om een goede vader, zon, broer, echtgenoot en vriend te zijn. Niemand werkte harder aan elk aspect van zijn leven dan Gord', staat in het statement, ondertekend met 'The Downie Family'.

Last night Gord quietly passed away with his beloved children and family close by. Gord knew this day was coming - his...

Geplaatst door The Tragically Hip op woensdag 18 oktober 2017

Gord Downie was in 1984 een van de stichtende leden van The Tragically Hip. In zijn teksten ging de zanger vaak aan de slag met verhalen en mythes uit het Canadese bewustzijn. Met succes, want de band ging, met hits als Courage, Wheat Kings en In A World Possessed By The Human Mind, gaandeweg deel uitmaken van het collectieve bewustzijn van Canada. De band stond op postzegels en zag een straat naar hen vernoemd.

Downie zou later nog enkele solo-albums maken en was een milieu-activist, die zich inzette in de strijd voor zuiver water.

Het laatste concert, vorig jaar in Ontario, werd gestreamd en was een emotioneel moment voor veel Canadezen. 'The Tragically Hip zijn een onvermijdelijk en essentieel deel van wie en wat wij zijn als land', zei premier Justin Trudeau tijdens dat optreden.

Ook op zijn dood reageerde Trudeau emotioneel, via Twitter. 'Canada's cultuur en identiteit zijn rijker geworden door het werk van Gord Downie', aldus Trudeau.

Downie laat vier kinderen na.

De band kondigde het droeve nieuws zelf aan op zijn Facebookpagina. 'Gord zegt dat hij veel levens heeft geleefd .Als muzikant heeft hij 'het leven' meer dan dertig jaar lang geleefd en hij was blij dat te kunnen doen met de meeste van zijn vrienden uit de middelbare school. Thuis werkte hij even hard om een goede vader, zon, broer, echtgenoot en vriend te zijn. Niemand werkte harder aan elk aspect van zijn leven dan Gord', staat in het statement, ondertekend met 'The Downie Family'. Gord Downie was in 1984 een van de stichtende leden van The Tragically Hip. In zijn teksten ging de zanger vaak aan de slag met verhalen en mythes uit het Canadese bewustzijn. Met succes, want de band ging, met hits als Courage, Wheat Kings en In A World Possessed By The Human Mind, gaandeweg deel uitmaken van het collectieve bewustzijn van Canada. De band stond op postzegels en zag een straat naar hen vernoemd.Downie zou later nog enkele solo-albums maken en was een milieu-activist, die zich inzette in de strijd voor zuiver water.Het laatste concert, vorig jaar in Ontario, werd gestreamd en was een emotioneel moment voor veel Canadezen. 'The Tragically Hip zijn een onvermijdelijk en essentieel deel van wie en wat wij zijn als land', zei premier Justin Trudeau tijdens dat optreden. Ook op zijn dood reageerde Trudeau emotioneel, via Twitter. 'Canada's cultuur en identiteit zijn rijker geworden door het werk van Gord Downie', aldus Trudeau. Downie laat vier kinderen na.