Ook sloot de videosite een licentieovereenkomst met auteursrechtenorganisatie Sabam, waardoor Sabam-leden betaald worden wanneer hun muziek via YouTube beluisterd wordt.


Op de homepagina van YouTube.be krijgen de bezoekers de meest populaire video's in België te zien, samen met de filmpjes die het snelst in eigen land aan populariteit winnen. Ook wil Google het met de lokale site eenvoudiger maken voor Belgische gebruikers om meer lokaal publiek naar hun creaties te lokken.

Google lanceert online muziekwinkel

De internetgigant kondigde op een persevent in Los Angeles aan dat het ook muziek zal verkopen via het internet, en gaat daarmee de strijd aan iTunes. Google Music is momenteel enkel beschikbaar voor de Amerikaanse surfers.


De catalogus telt meer dan 13 miljoen nummers van artiesten onder contract bij de grote platenlabels Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI en talloze onafhankelijke labels. Gebruikers kunnen ze voortaan afzonderlijk kopen

Google Music is, voorlopig enkel in de VS, beschikbaar via Android Market, de applicatiewinkel van Google. De komende dagen komen er versies voor tabletcomputers en smartphones die op Google's besturingssysteem Android draaien. (Belga/DB)

Ook sloot de videosite een licentieovereenkomst met auteursrechtenorganisatie Sabam, waardoor Sabam-leden betaald worden wanneer hun muziek via YouTube beluisterd wordt. Op de homepagina van YouTube.be krijgen de bezoekers de meest populaire video's in België te zien, samen met de filmpjes die het snelst in eigen land aan populariteit winnen. Ook wil Google het met de lokale site eenvoudiger maken voor Belgische gebruikers om meer lokaal publiek naar hun creaties te lokken.Google lanceert online muziekwinkel De internetgigant kondigde op een persevent in Los Angeles aan dat het ook muziek zal verkopen via het internet, en gaat daarmee de strijd aan iTunes. Google Music is momenteel enkel beschikbaar voor de Amerikaanse surfers. De catalogus telt meer dan 13 miljoen nummers van artiesten onder contract bij de grote platenlabels Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI en talloze onafhankelijke labels. Gebruikers kunnen ze voortaan afzonderlijk kopen Google Music is, voorlopig enkel in de VS, beschikbaar via Android Market, de applicatiewinkel van Google. De komende dagen komen er versies voor tabletcomputers en smartphones die op Google's besturingssysteem Android draaien. (Belga/DB)