Brain May, gitarist van Queen, reageerde als volgt: "Het was de bedoeling dat ons project geheim bleef, maar ik heb het gevoel dat Iommi dat om zeep heeft geholpen. Al blijf ik wel erg enthousiast." Het plan voor de plaat werd opgevat wanneer May de studio van Iommi bezocht. De Queen-gitarist luisterde daar uren naar ongebruikte gitaarjams.

Brian May: "Aanvankelijk wilden we ervoor zorgen dat mensen de ongebruikte riffs konden aanboren, zodat ze er hun eigen liedjes mee konden vormen. Je eigen muziek met Tony Iommi op de gitaar!"

Dit klinkt alvast veelbelovend, maar hoe het resultaat er uiteindelijk zal uitzien blijft gissen. Wordt het een instrumentale lp waarbij de fans vocals moeten verzinnen? Wordt het een rasechte jamplaat? Of worden het duizend kleine riffjes klaar om te samplen, te remixen en te herwerken?

Volgens Tony Iommi zullen we nog even geduld moeten oefenen. Het nieuwe album van Black Sabbath komt uit op 13 juni. Tot dan lost hij sowieso niks meer over het 'riff-album'. (CM)

Brain May, gitarist van Queen, reageerde als volgt: "Het was de bedoeling dat ons project geheim bleef, maar ik heb het gevoel dat Iommi dat om zeep heeft geholpen. Al blijf ik wel erg enthousiast." Het plan voor de plaat werd opgevat wanneer May de studio van Iommi bezocht. De Queen-gitarist luisterde daar uren naar ongebruikte gitaarjams. Brian May: "Aanvankelijk wilden we ervoor zorgen dat mensen de ongebruikte riffs konden aanboren, zodat ze er hun eigen liedjes mee konden vormen. Je eigen muziek met Tony Iommi op de gitaar!" Dit klinkt alvast veelbelovend, maar hoe het resultaat er uiteindelijk zal uitzien blijft gissen. Wordt het een instrumentale lp waarbij de fans vocals moeten verzinnen? Wordt het een rasechte jamplaat? Of worden het duizend kleine riffjes klaar om te samplen, te remixen en te herwerken? Volgens Tony Iommi zullen we nog even geduld moeten oefenen. Het nieuwe album van Black Sabbath komt uit op 13 juni. Tot dan lost hij sowieso niks meer over het 'riff-album'. (CM)