Zowel John Lennon als George Harrison beroerden ooit de snaren van de elektrische Vox-gitaar tijdens de opnames van het album 'Magical Mystery Tour'. In mei wordt het exclusief stukje memorabilia geveild in de Big Apple. Veilinghuis Julien's Auctions verkoopt het instrument aan de hoogste bieder in het kader van het jaarlijkse 'Music Icons Auction' event.

Volgens muziekwebsite Spin bespeelde John Lennon het bewuste instrument tijdens de opnames van de videoclip 'Hello, Goodbye'. Harrison zou de single 'I Am the Walrus' uit 1967 geoefend hebben met diezelfde gitaar. Volgens de directeur van het veilinghuis gaat het hier over "een van de meest historische stukken uit de muzikale memorabilia". Het veilinghuis verwacht dat het item tussen de 155.000 euro en 232.000 euro gaat opleveren.

Tijdens de veiling zal ook een gesigneerde kopie van The Beatles' debuutalbum 'Please Please Me' geveild worden. Kleren en juwelen van Elvis Presly en items uit de collecties van Michael Jackson, Madonna, David Bowie en de Rolling Stones gaan ook die dag over de toonbank. (CS)

Zowel John Lennon als George Harrison beroerden ooit de snaren van de elektrische Vox-gitaar tijdens de opnames van het album 'Magical Mystery Tour'. In mei wordt het exclusief stukje memorabilia geveild in de Big Apple. Veilinghuis Julien's Auctions verkoopt het instrument aan de hoogste bieder in het kader van het jaarlijkse 'Music Icons Auction' event. Volgens muziekwebsite Spin bespeelde John Lennon het bewuste instrument tijdens de opnames van de videoclip 'Hello, Goodbye'. Harrison zou de single 'I Am the Walrus' uit 1967 geoefend hebben met diezelfde gitaar. Volgens de directeur van het veilinghuis gaat het hier over "een van de meest historische stukken uit de muzikale memorabilia". Het veilinghuis verwacht dat het item tussen de 155.000 euro en 232.000 euro gaat opleveren. Tijdens de veiling zal ook een gesigneerde kopie van The Beatles' debuutalbum 'Please Please Me' geveild worden. Kleren en juwelen van Elvis Presly en items uit de collecties van Michael Jackson, Madonna, David Bowie en de Rolling Stones gaan ook die dag over de toonbank. (CS)