De veiling van de akoestische Gibson staat gepland voor november in Beverly Hills. De schattingsprijs ligt omgerekend tussen de 540.000 en 720.000 euro. Lennon kocht het instrument in 1962 en speelde er onder meer de nummers "Love Me Do", "She Loves You", "I Want to Hold Your Hand", "All My Loving" en "This Boy" op. Volgens het veilinghuis was de J-160E Gibson één van Lennons lievelingsgitaren.

Verloren

Het instrument raakte bij een optreden in 1963 in Londen verloren. Pas vijftig jaar later duikt het weer op. Een man uit Californië kocht het in de jaren 1970, zonder de afkomst te kennen. Maar Beatles-expert Andy Babiuk bracht uitsluitsel, op basis van oude foto's van Lennon. (Belga/LP)

De veiling van de akoestische Gibson staat gepland voor november in Beverly Hills. De schattingsprijs ligt omgerekend tussen de 540.000 en 720.000 euro. Lennon kocht het instrument in 1962 en speelde er onder meer de nummers "Love Me Do", "She Loves You", "I Want to Hold Your Hand", "All My Loving" en "This Boy" op. Volgens het veilinghuis was de J-160E Gibson één van Lennons lievelingsgitaren.Verloren Het instrument raakte bij een optreden in 1963 in Londen verloren. Pas vijftig jaar later duikt het weer op. Een man uit Californië kocht het in de jaren 1970, zonder de afkomst te kennen. Maar Beatles-expert Andy Babiuk bracht uitsluitsel, op basis van oude foto's van Lennon. (Belga/LP)