Ewbank zegt genoeg te hebben van alle verwensingen die hem ten deel zijn gevallen. "Ik ben zelf de enige paraplu in deze zeikregen en heb besloten dat ik mij niet op deze manier laat bejegenen", zegt hij op Facebook. De componist wenst iedereen veel plezier met de alternatieven, zoals "Zo mooi als jij" van de 3Js, "het Koninginnelied" van RTL Boulevard en "Je bent een Koning" van twee Utrechtse studenten.

Het lied is een van de initiatieven van het nationaal comité Inhuldiging. Ewbank maakte de muziek, die is uitgevoerd door het Metropole Orkest en andere musici. Hij werd door velen beschuldigd van plagiaat aangezien het deuntje nogal sterk leek op 10.000 Reasons van Matt Redman. Ewbank ontkent alles. Beluister hieronder beide versies, netjes aan elkaar geplakt door een youtuber.

Het koningslied moet op 30 april overal in Nederland klinken, met als hoogtepunt het feestelijke meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy in Rotterdam.

Ewbank was zaterdagavond niet voor commentaar bereikbaar. Zanger Marco Borsato liet via Twitter weten begrip te hebben voor het besluit van zijn vaste componist. "Met opgeheven hoofd. Oranje boven", zo stak Borsato Ewbank een hart onder de riem. (Belga/KS)

Ewbank zegt genoeg te hebben van alle verwensingen die hem ten deel zijn gevallen. "Ik ben zelf de enige paraplu in deze zeikregen en heb besloten dat ik mij niet op deze manier laat bejegenen", zegt hij op Facebook. De componist wenst iedereen veel plezier met de alternatieven, zoals "Zo mooi als jij" van de 3Js, "het Koninginnelied" van RTL Boulevard en "Je bent een Koning" van twee Utrechtse studenten. Het lied is een van de initiatieven van het nationaal comité Inhuldiging. Ewbank maakte de muziek, die is uitgevoerd door het Metropole Orkest en andere musici. Hij werd door velen beschuldigd van plagiaat aangezien het deuntje nogal sterk leek op 10.000 Reasons van Matt Redman. Ewbank ontkent alles. Beluister hieronder beide versies, netjes aan elkaar geplakt door een youtuber. Het koningslied moet op 30 april overal in Nederland klinken, met als hoogtepunt het feestelijke meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy in Rotterdam. Ewbank was zaterdagavond niet voor commentaar bereikbaar. Zanger Marco Borsato liet via Twitter weten begrip te hebben voor het besluit van zijn vaste componist. "Met opgeheven hoofd. Oranje boven", zo stak Borsato Ewbank een hart onder de riem. (Belga/KS)