De Amerikaanse singer-songwriter Perfume Genius beklimt het hoofdpodium op 16 juli. Na twee albums met breekbare pianoliedjes, maakte hij vorig jaar furore met een experimentele synthpopplaat.

Op diezelfde dag zal BeraadGeslagen driemaal spelen op de Garden Stage. Dat is een project waar toetsenist en zanger Fulco Ottervanger (ook bekend van Stadt en De Beren Gieren) en drummer Lander Gyselinck (drummer van STUFF.) hun wildste muzikale ideeën in kwijt kunnen. Dat leverde al de knotsgekke single Suikerbeat op. De release van hun debuut-EP is nakend: 13 mei.

Lyenn, het soloproject van de Belg Frederic Lyenn Jacques, bekend als bassist van Dans Dans en de Mark Lanegan Band, speelt op 9 juli drie sets op de Garden Stage.

Eerder werden onder meer John Cale, Max Richter, Kamasi Washington, Balthazar, dEUS 'Soft Electric', Lianne La Havas en Ibeyi aangekondigd. (JM)

Gent Jazz vindt van 7 tot 17 juli plaats op de Bijlokesite. Alle info: gentjazz.com.

De Amerikaanse singer-songwriter Perfume Genius beklimt het hoofdpodium op 16 juli. Na twee albums met breekbare pianoliedjes, maakte hij vorig jaar furore met een experimentele synthpopplaat. Op diezelfde dag zal BeraadGeslagen driemaal spelen op de Garden Stage. Dat is een project waar toetsenist en zanger Fulco Ottervanger (ook bekend van Stadt en De Beren Gieren) en drummer Lander Gyselinck (drummer van STUFF.) hun wildste muzikale ideeën in kwijt kunnen. Dat leverde al de knotsgekke single Suikerbeat op. De release van hun debuut-EP is nakend: 13 mei.Lyenn, het soloproject van de Belg Frederic Lyenn Jacques, bekend als bassist van Dans Dans en de Mark Lanegan Band, speelt op 9 juli drie sets op de Garden Stage. Eerder werden onder meer John Cale, Max Richter, Kamasi Washington, Balthazar, dEUS 'Soft Electric', Lianne La Havas en Ibeyi aangekondigd. (JM)